Στην κοπή της πίτας του Θ. Καράογλου πήρε μεγάλο κομμάτι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδης, όμως, από την κυβέρνηση, ως ΕΝΑΕ, δεν πήρε τίποτε. Έτσι, στην κεντρική του τοποθέτηση, στο συνέδριο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, ο κ. Ψωμιάδης καταφέρθηκε και κατά του νυν υπουργού Εσωτερικών και κατά του πρώην!
«Μπαίνουμε σε περιπέτεια. Είμαστε όλοι προβληματισμένοι. Ο υπουργός με το αγγελικό πρόσωπο Γ. Ραγκούσης τα έδωσε όλα στην ΚΕΔΚΕ. Η νομαρχία παραμένει το αποπαίδι της αυτοδιοίκησης», τόνισε από το βήμα του συνεδρίου της ΕΝΑΕ. Και πρόσθεσε, αλλάζοντας... πλάκα: «Ο κ. Ραγκούσης διάβασε μια έκθεση ιδεών όμως θα στηρίξω ότι θετικό μόνο και μόνο γιατί αυτή η κυβέρνηση τολμά» συνέχισε.
Στο ίδιο στιλ, αρχικά ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την ανάσα που έδωσε στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με την αύξηση της χρηματοδότησης στη διάρκεια της θητείας του, για να κατηγορήσει, στη συνέχεια, την κυβέρνηση Καραμανλή, ότι «εκατό χρόνια να κυβερνούσατε δεν θα είχατε την τόλμη και το κουράγιο να κάνετε έναν τέτοιο νόμο για τη διοικητική μεταρρύθμιση».

Η φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το www.photoreportage.gr