Επεισόδια είχαμε το πρωί, στη Νέα Μηχανιώνα, μεταξύ μελών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώππου(ΠΑΜΕ) κι άλλα άτομα που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους αιγύπτιους αλιεργάτες από τη μία πλευρά και πλοιοκτήτες αλιείς της περιοχής, από την άλλη. Η ένταση εκτονώθηκε μετά και την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, τις οποίες το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι δεν επενέβησαν προληπτικά, ενώ κατηγορεί και τον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλο, ότι καλύπτει τους πλοιοκτήτες!
Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, περίπου 20 πλοιοκτήτες αλιείς, επιτέθηκαν χωρίς λόγο και αιτία στους συγκεντρωθέντες. Τραυματίστηκε Αιγύπτιος αλιεργάτης, ο οοπποίος, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο.
«Η επίθεση ήταν μία προσπάθεια τρομοκράτησης των Αιγύπτιων αλιεργατών, που βρίσκονται δυο μήνες σε απεργία διεκδικώντας αύξηση των αποδοχών τους», επισημαίνεται σε ανακοίνωση.
Μάλιστα το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την αστυνομία ότι δεν έπραξε το παραμικρό, για να αποφευχθούν τα επεισόδια και τον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ότι καλύπτει τους πλοιοκτήτες:
"Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας που ενώ ειδοποιήθηκε για την παρέμβαση των εργοδοτών στη συγκέντρωση πριν από την επίθεση, άφησε ανενόχλητους τους «Γκοτζαμάνηδες», ενώ διέθετε δυνάμεις. Αποδείχθηκε ότι κυρίαρχοι της Μηχανιώνας είναι μια ομάδα μεγαλο-πλοιοκτητών μπροστά στους οποίους στέκονται προσοχή οι τοπικές αρχές (δήμος, αστυνομία, λιμενικό) και τους επιτρέπουν να μην υπολογίζουν ούτε νόμους ούτε δικαστικές αποφάσεις. Αυτή η γνωστή ομάδα, με την αδιαλλαξία της, κρατά σε ομηρία και τους εργαζόμενους και τους μικρούς πλοιοκτήτες. Τους τελευταίους έχουν σκοπό να τους εξουθενώσουν για να τους εξαφανίσουν από την αγορά. Αυτή η ομάδα έχει πλάτες τη κυβέρνηση με πρώτο και καλύτερο τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και πρώην στέλεχος της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Έχει πλάτες στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Λιμενικό που κάνει τα στραβά μάτια στη παράνομη πρόσληψη απεργοσπαστών" αναφέρεται, χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση.
«Δεν προκαλέσαμε εμείς τα επεισόδια, πήγαμε να ζητήσουμε από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ να μην εξαπατούν την κοινή γνώμη, καθώς δεν υπάρχει καμία απεργία. Από τους αιγύπτιους αλιεργάτες, που συμμετείχαν στη νομίμως αναγνωρισμένη- από 4 Φεβρουαρίου και μετά- απεργία, περίπου 80 γύρισαν οικειοθελώς στην πατρίδα τους, ενώ οι περί τους 15 που έχουν μείνει, είναι στα σκάφη και δουλεύουν», δήλωσε από την πλευρά της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας, ο πρόεδρός της, Δημήτρης Ταουλτζής.
Υπενθυμίζεται ότι η απεργία των αλιεργατών κρίθηκε νόμιμη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι πλοιοκτήτες άσκησαν έφεση, η οποία εκδικάζεται αύριο το πρωί. Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους αλιεργάτες, που διοργανώνει στις 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια.