Υιοθετήθηκε το σχέδιο βιωσιμότητας της ΕΒΖ

Σχέδιο βιωσιμότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (EBZ), θα παρουσιάσει στο διοικητή της ΑΤΕ Θόδωρο Πανταλάκη, η διοίκηση της βορειοελλαδικής εισηγμένης μέχρι τις 30 Ιουνίου. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή (Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010) σύσκεψη του διοικητικού της συμβουλίου. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, να διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα τη τιμολογιακή πολιτική της ΕΒΖ για τα τεύτλα.
Ο νέος της πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρυσόστομος Γερούκης, πρόσθεσε πως ο παραγωγός που θα παράγει υψηλό σε περιεκτικότητα ζάχαρης προϊόν, θα λαμβάνει και υψηλότερη τιμή. Πρόσθεσε δε ότι η διοίκηση ενέκρινε σήμερα στρεμματική καλλιέργεια 224.000 στρεμμάτων, που κατανέμεται ως εξής: 110.000 στρέμματα σε Πλατύ, 62.000 στρέμματα σε Σέρρες και 52.000 στρέμματα σε Ορεστιάδα. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη φετινή παραγωγή, τονίζοντας ότι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί καλύπτουν το στόχο που έχει τεθεί, για συνολική παραγωγή ύψους 158.000 τόνων.
Επίσης, το διοικητικό συμβούλιου της ΕΒΖ ανέθεσε - μεταξύ άλλων - σε ειδική επιτροπή τη διαπραγμάτευση των τιμών των φυτοφαρμάκων με τις 10 εταιρίες, που μειοδότησαν σε πρόσφατο διαγωνισμό και με στόχο την περαιτέρω μείωσή τους. Να σημειωθεί ότι οι τιμές της ΕΒΖ για τα 25 φυτοφάρμακα είναι ήδη μειωμένες σε ποσοστό 50%, σε σχέση με το κόστος τους στο εμπόριο. Οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το αντίτιμο για την αγορά τους το Νοέμβριο.

Σχόλια