Με απίστευτη ανευθυνότητα αντιμετώπισε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης το μνημείο -σύμβολο της Πόλης, τον Λευκό Πύργο και τον περιβάλλοντα χώρο του. Αυτό υποστήριξε, κατά τη συζήτηση σχετικού θέματος στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου 2010, ο δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη»(σ.σ. παράταξη Μπουτάρη) Ανδρέας Κουράκης.
Ο κ. Κουράκης υποστήριξε ότι, αρχικά, επιχειρήθηκε κατάχωση των ευρημάτων του περιτειχίσματος, κάτι που "αποτράπηκε με κινητοποιήσεις ενεργών πολιτών της πόλης μας", για να υποχρεωθεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, "να ακολουθήσει τις οδηγίες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, για να φτάσουμε στο «αποτέλεσμα» που έχουμε μπροστά μας σήμερα".
Ο κ. Κουράκης επέμεινε στη διεξαγωγή διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού "και όχι στην επαρχιώτικη αντίληψη της απ’ ευθείας ανάθεσης στο «ντόπιο δυναμικό» που ακολουθήθηκε από τη διοίκηση για λόγους σκοπιμότητας. Η αισθητική και η λειτουργικότητα του χώρου καταγράφηκε αρνητικά από τους πολίτες", υποστήριξε. Ισχυρίστηκε, ακόμη ότι το έργο "κόστισε τελικά 150% παραπάνω από την αρχική σύμβαση και ολοκληρώθηκε σε χρόνο πολλαπλάσιο από τον αρχικό".
Όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κουράκης, "ο προϋπολογισμός της αρχικής σύμβασης που υπεγράφη στις 11.07.07 μεταξύ του κ. Δημάρχου και της αναδόχου Κοινοπραξίας ήταν 1.008.386,34 Ευρώ με ΦΠΑ, και ο χρόνος περαίωσης 180 ημερολογιακές ημέρες. Τελικά όμως, το έργο κόστισε 1.520.438,73 Ευρώ, δηλαδή 512.052,39 Ευρώ επί πλέον και χρειάστηκε παράταση των εργασιών κατά 255 ημερολογιακές ημέρες, ακυρώνοντας κάθε έννοια διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης ενός έργου που εκτελείται με τα χρήματα των συμπολιτών μας".