Δημοπρατείται, την επόμενη εβδομάδα, το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών - Κασσάνδρας, στο σημείο του Βόθωνα, έξω από την Άθυτο, όπου έγιναν οι κατολισθήσεις και καταστράφηκε το οδόστρωμα. Αυτό ανακοίνωσαν, σήμερα, στη Χαλκιδική, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή. Οι δυο τους ήταν επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου που επιθεώτησε την πρόοδο των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιοχές της Χαλκιδικής από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και αυτά στην κατολίσθηση.
Όταν το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή της κατολίσθησης, ο κ. Μαγκριώτης ενημέρωσε τους δημάρχους της περιοχής ότι ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, έχει υπογράψει την απόφαση για την παραχώρηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κονδυλίου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο. Από την πλευρά της, η ΠΚΜ, έχει ολοκληρώσει την μελέτη. Έτσι, την επόμενη εβδομάδα θα δημοπρατήσει το έργο.
Βέβαια, η καθυστέρηση, ως τώρα, είναι μεγάλη, αλλά το κυβερνητικό κλιμάκιο δεσμεύτηκε ότι οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Μαΐου. Δεν αποκλείστηκε η περίπτωση η μια πλευρά του οδικού άξονα να δοθεί σε χρήση και πριν το Πάσχα -παρά το ότι το χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα μικρό.
Νωρίτερα, το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε το Στρατώνι του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου και το Γομάτι του Δήμου Μεγάλης Παναγίας, όπου είχαν γίνε μεγάλες καταστροφές κατά τις πρόσφατες πλημμύρες. Ο κ. Μαγκριώτης, όταν του επεσήμαναν ότι παλαιότερα δίνονταν, αμέσως, μικρά, εφάπαξ ποσά, για αποζημιώσεις, επισήμανε ότι η αρμόδια υπηρεσία έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών σε επαγγελματικές στέγες και κατοικίες, προσθέτοντας ότι τα συναρμόδια υπουργεία είναι σε ετοιμότητα να προχωρήσουν στην καταβολή των αποζημιώσεων, μόλις ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των αναφερόμενων καταστροφών.
Οι καθυστερήσεις, όμως, είναι μεγάλες, όσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το οδικό δίκτυο Ολυμπιάδος-Στρατωνίου. Όπως παραδέχτηκε ο υφυπουργός, κλιμάκιο μηχανικών και γεωλόγων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. επισκέφθηκε μόλις χθες την περιοχή και κατέγραψε τις ζημιές. Ο κ. Μαγκριώτης δεσμεύτηκε για «επιτάχυνση της αποκατάστασης των ζημιών, ώστε η περιοχή να είναι σε ετοιμότητα για την υποδοχή των τουριστών εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου».
Σε ευρεία σύσκεψη που ακολούθησε στη Νομαρχία Χαλκιδικής με συμμετοχή όλων των τοπικών παραγόντων (βουλευτών, δημάρχων, Νομάρχη, φορέων), ο υφυπουργός ανακοίνωσε την διοργάνωση ημερίδας, αμέσως μετά το Πάσχα, για τον προσδιορισμό προτεραιοτήτων, σχετικά με το οδικό δίκτυο, τη διαχείριση των υδάτων αλλά και των στερεών και υγρών αποβλήτων του Ν. Χαλκιδικής.