Διχασμένος φαίνεται ο κόσμος ως προς την κατάσταση της χώρας, όσον αφορά τα οικονομικά. Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση (της εταιρίας Marc για το Έθνος), ένας στους δύο συμφωνεί με το θέμα της εξεταστικής επιτροπής, ενώ περίπου έξι στους δέκα θεωρούν πως τα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία είναι στη σωστή κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή, επτά στους δέκα, θεωρούν ότι καθυστέρησαν αδικαιολόγητα.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, το 57,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 74,2% ότι καθυστέρησαν αδικαιολόγητα, το 64,1% πιστεύει ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις δεν είναι δίκαιες, ενώ το 75,8% λέει όχι στις απεργίες ώσπου να περάσει η κρίση.
Ως προς τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη με το 49,5% να πιστεύει ότι θα επιβαρυνθεί η εικόνα της χώρας και το 42,3% ότι είναι απαραίτητη.
Ακόμη και στο ερώτημα για το ποιες θεωρεί ο κόσμος ότι είναι οι αιτίες της κρίσης, το 32,7% πιστεύει ότι υπεύθυνα είναι τα κερδοσκοπικά παιχνίδια. Ακολουθούν η έλλειψη αξιοπιστίας και η προσπάθεια υπονόμευσης του ευρώ.
Ούτε στο αν η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση, φαίνεται μια καθαρή πλειοψηφία: Το 51,3% απαντά "ναι" και το 43% "όχι".
Όσον αφορά τις ευθύνες για τη ραγδαία επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ, το 30,1% επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό και το 41,6% στην κυβερνητική ομάδα αποτελούμενη από τους πρώην υπουργούς Οικονομίας.
Τέλος για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 74% έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, το 69,8% για τον Α. Σαμαρά, το 45,7% για τον Γ. Καρατζαφέρη, το 25,4% για την Α. Παπαρήγα και το 24,6% για τον Α. Τσίπρα.

Διάβασε το ρεπορτάζ του Έθνους με κλικ εδώ.