Της ΒΑΣΩΣ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

«Μέτρα όπως η κατάργηση του δέκατου τέταρτου μισθού δεν υπάρχουν στην ατζέντα της κυβέρνησης» διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας. Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, με στόχο να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό και το πολιτικό πρόβλημα της χώρας μας.
Σε ότι αφορά στα έργα υποδομών στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος για την κατασκευή του μετρό, ενώ εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει μέσα στο έτος το έργο της εξωτερικής περιφερειακής.
"Η κυβέρνηση δεν εξετάζει την εφαρμογή μέτρων, όπως η κατάργηση του 14ου μισθού", διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας. Ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα για να κερδίσει η ελληνική οικονομία το στοίχημα που έχει βάλει.
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα "Η Θεσσαλονίκη βρίσκει την ταυτότητά της", που διοργάνωσαν οι εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη".
Σε ό,τι αφορά στην πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για θέματα οικονομίας, ο κ. Ρέππας κράτησε αποστάσεις, λέγοντας ότι μια εξεταστική επιτροπή είτε είναι λυτρωτικό μέσο, είτε οδηγεί στην απομόνωση και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να συσταθεί άμεσα.
Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε και στην κατασκευή έργων υποδομής στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας γενικότερα. Σε ότι αφορά στο μετρό, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος για την κατασκευή του, καθώς, όπως υποστήριξε, το έργο παραλήφθηκε «με πολλές καθυστερήσεις και ουκ ολίγα προβλήματα».
«Έχει χαθεί το 55% του συμβατικού χρόνου και το έργο δεν έχει προχωρήσει πάνω από 11% με 12% που βρισκόμαστε τώρα» τόνισε ο υπουργός.
Ο κ. Ρέππας υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η συγκυρία επιβάλλει προσεκτικό σχεδιασμό για το σύνολο των έργων, ώστε να είναι επωφελής και να μην αποδειχθεί ατελέσφορος, φέρνοντας ως παράδειγμα «κακού σχεδιασμού» τα σχέδια για την υποθαλάσσια αρτηρία.
«Έχουμε ένα διπλό στόχο : να συμβάλλουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας για την ελληνική περιφέρεια και ιδίως για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία» πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ εξέφρασε και την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει μέσα στο έτος το έργο της εξωτερικής περιφερειακής.