Κοινό μέτωπο Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, κατά του παραεμπορίου ονειρεύεται ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας. Επισκέφθηκε, σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010, τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και προανήγγειλε μεικτές περιπολίες, στον τομέα των τροχαίων παραβάσεων. Φυσικά και δεν έδωσε χρονικό ορίζοντα για την έναρξη του μέτρου, ενώ το θέμα επέκτασής του στον τομέα της πάταξης του παραεμπορίου έμεινε στην αναφορά.
Στη συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Θεόδωρο Αθανάσαρο, συμμετείχε και ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κανάλης και ο Διευθυντής Τροχαίας, Κώστας Μπλετσογιάννης.
Ο κ. Βούγιας μια αναφορά και στην ανάγκη απεμπλοκής της ΕΛ.ΑΣ. από διάφορες αρμοδιότητες που θεωρούνται αλλότριες ως προς την αποστολή της.
Στη συνέχεια, ο κ. Βούγιας μετέβη στο κτίριο της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τη διοίκηση και το προσωπικό της. Μίλησε όπως και οι προκάτοχοί του, σε βάθος χρόνων, για ανάγκη συντονισμού μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.
Στην Πυροσβεστική τα... άκουσε ο υφυπουργός, καθώς μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών θεμάτων.