Εκτός λειτουργίας βγαίνουν, το ένα μετά το άλλο, τα ΚΕΠ του νομού Θεσσαλονίκης, λόγω έλλειψης προσωπικού. Δύο ολοκαίνουργια ΚΕΠ, στην Τούμπα και το Σιδηροδρομικό Σταθμό, δεν άνοιξαν ποτέ κι έμειναν μόνον οι πινακίδες να θυμίζουν την ύπαρξη τους. Επίσης, τα ΚΕΠ Δελφών και Αριστοτέλους θα λειτουργούν, πλέον, μόνον το πρωί, επίσης λόγω έλλειψης προσωπικού.
Για το θέμα της υπολειτουργίας των ΚΕΠ, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης λειτουργεί δύο Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ένας στην οδό Αριστοτέλους και ένα στην οδό Δελφών, τα οποία εξυπηρετούν τα μέγιστα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Τα παραπάνω ΚΕΠ κατέχουν πρωτεύουσα θέση από πλευράς απόδοσης σε πανελλαδικό επίπεδο.
Από το Σεπτέμβριο 2009 ενημερώσαμε με επιστολή το υπουργείο Εσωτερικών ότι είναι έτοιμα προς λειτουργία ακόμη δύο παραρτήματα ΚΕΠ αναλόγων δυνατοτήτων, το ένα στην περιοχή της Τούμπας και το άλλο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Παρά τις προσπάθειες της Νομαρχίας μας να λειτουργήσουν τα δυο αυτά ΚΕΠ, αυτό δεν κατέστη δυνατόν διότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν ενέκρινε μέχρι σήμερα συμβάσεις προκειμένου να στελεχωθούν τα νέα ΚΕΠ. Πέραν τούτων, εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα μια διαδικασία που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη μονιμοποίηση των ήδη υπηρετούντων, εξέλιξη που θα έλυνε το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.
Με αυτά τα δεδομένα, είμαι υποχρεωμένος να αναστείλω τη λειτουργία των δύο ΚΕΠ (Αριστοτέλους και Δελφών) κατά τις απογευματινές ώρες, διότι αρχίζει να γίνεται προβληματική η λειτουργία τους καθώς εντός μηνός έντεκα (11) εργαζόμενοι αποχωρούν από την Υπηρεσία λόγω λήξης των συμβάσεών τους. Επίσης, θεωρώ αυτονόητο ότι θα πρέπει να λυθεί και το ζήτημα της λειτουργίας των δύο νέων ΚΕΠ (Τούμπα και Σιδηροδρομικού Σταθμού).
Επίσης, θα πρέπει να σας υπενθυμισω ότι προ τετραετίας λειτούργησε το πρώτο ΚΕΠ σε πανεπιστημιακό χώρο, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εξυπηρετώντας 45.000 φοιτητές και τους κατοίκους της γύρω περιοχής, το οποίο δυστυχώς καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βανδαλισμούς το Δεκέμβριο 2008 και έκτοτε δεν λειτούργησε ξανά.
Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να ενεργήσετε άμεσα τα δέοντα ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στα δύο ΚΕΠ και να λειτουργήσουν τα δύο καινούρια, προκειμένου να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Με εκτίμηση,


Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»