Αποφασισμένη να περιμένει είναι η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά τις προτάσεις της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο αρμόδιος τομεάρχης, Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου, σε αποψινές (Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010) δηλώσεις του, αφού υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση αναίρεσε τις προεκλογικές της υποσχέσεις, υπογραμμίζει ότι το κόμμα του, συναισθανόμενο την κρισιμότητα των εξελίξεων που αφορούν την ελληνική οικονομία, θα περιμένει την εξειδίκευση, κατά τομείς, των κυβερνητικών προτάσεων.
Ολόκληρη η δήλωση Καράογλου, έχει ως εξής: «Με την κατάθεση των βασικών κατευθύνσεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η Κυβέρνηση αναίρεσε προεκλογικές υποσχέσεις και ανέτρεψε βασικές προγραμματικές της δεσμεύσεις. Παρ’ όλα αυτά, ορισμένα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, μας βρίσκουν σύμφωνους. Άλλωστε κάποια απ’ αυτά (π.χ. αυτοέλεγχος επιχειρήσεων) είχαν, ήδη, θεσμοθετηθεί επί κυβερνήσεων Ν.Δ., ενώ κάποια άλλα, ήδη, είχαν εξαγγελθεί ( π.χ. τεκμαρτό κόστος διαβίωσης).
Εκτός, όμως, από το επιβεβλημένο κυνήγι των φοροφυγάδων, προκύπτει και μια ιδιαίτερα αυξημένη φορολογική επιβάρυνση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα μικρομεσαία νοικοκυριά και τους οικονομικά αδύνατους, οι περισσότεροι από τους οποίους, για παράδειγμα, δύσκολα θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο που προβλέπεται. Επίσης, στο σύνολο των ρυθμίσεων που προτείνονται, παρατηρούνται πολλές ασάφειες και κενά, ενώ προκύπτουν πολλά ερωτήματα για τις πραγματικές δυνατότητες εφαρμογής τους (π.χ. περιουσιολόγιο, διασταυρώσεις στοιχείων).
Παρά ταύτα, η Νέα Δημοκρατία, συναισθανόμενη την κρισιμότητα των εξελίξεων που αφορούν την ελληνική οικονομία, θα περιμένει την εξειδίκευση κατά τομείς των κυβερνητικών προτάσεων, για να τοποθετηθεί αναλυτικά, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας, το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».