«Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον Πάμπλο Γκαρσία και την οικογένειά του που περνούν δύσκολες στιγμές». Με τα λόγια αυτά, ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, αφιέρωσε τη νίκη της ομάδας του στους Ζωσιμάδες κατά του ΠΑΣ Γιάννενα στον παίκτη του που την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010, μια μέρα πριν τον αγώνα, έχασε την μητέρα του.Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για «εκπληκτική νοοτροπία» των παικτών του, ενώ χαρακτήρισε «παιδικό λάθος» την αποβολή του Αραμπατζή.
Οσον αφορά των αγώνα στους Ζωσιμάδες, ο Σάντος τη χαρακτήρισε «δίκαιη νίκη, καθώς για περίπου 75 λεπτά ήμασταν ξεκάθαρα καλύτεροι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν περισσότερο ομάδα, καθώς είχαμε ευκαιρίες και προϋποθέσεις για να πετύχουμε γκολ. Ο αντίπαλος προσπάθησε, αλλά σπάνια έφτανε σε σημείο να απειλήσει. Παίξαμε καλά, παρότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ δύσκολος, αλλά είχαμε σωστή ανάπτυξη και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στα πρώτα 15-20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήμασταν καλύτεροι και είχαμε 1-2 ευκαιρίες για να τελειώσουμε το ματς, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε».
Τι άλλαξε το παιχνίδι; Για τον Σάντος το παιδικό λάθος του Αραμπατζή: «Μετά ήρθε η αποβολή, για μια ακόμη φορά λόγω ενός παιδικού λάθους, το οποίο θα μπορούσε να κοστίσει πιο ακριβά. Έχουμε συζητήσει κατά κόρον με τους παίκτες για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι αποτέλεσμα, άγχους, νευρικότητας, υπέρμετρου ενθουσιασμού, ίσως και της πίεσης. Οι παίκτες θέλουν να δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα και μερικές φορές αυτά τα πράγματα κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή με σκοπό να τον χαλιναγωγήσουμε».

«Εκπληκτική νοοτροπία» των δέκα
Ο προπονητής του Δικεφάλου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ννοτροπία των παικτών του από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο. «Οι παίκτες που έμειναν στον αγωνιστικό χώρο είχαν εκπληκτική νοοτροπία κι έδωσαν κάτι παραπάνω από το 100% για να καλύψουν το αριθμητικό μειονέκτημα. Η αντίπαλη ομάδα, έπειτα από την αποβολή, έφτασε επίσης με μεγαλύτερες αξιώσεις στην περιοχή μας -κυρίως λόγω μιας σύγχυσης που υπήρχε σε μας- αλλά και πάλι η πιο ξεκάθαρη ευκαιρία ήταν αυτή του Εντίνιο», είπε ο Σάντος.
Όταν ρωτήθηκε για τον αγώνα που ακολουθεί και είναι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, υποσχέθηκε: «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε ό,τι μπορούμε», για να προσθέσει πως «αυτό κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου.