Χωρίς προβλήματα εκτελωνίζονται από το πρωί τα καύσιμα στο ΣΤ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης. Κάποιοι από τους τελωνειακούς έσπασαν την απεργία, παρά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους(η Ομοσπονδία αποφάσισε να συνεχίσει την κινητοποίηση ωςτην ερχόμενη Τετάρτη). Ουσιαστικά έτσι "στήθηκε" ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός, αφού οδηγοί βυτιοφόρων από την Αθήνα έφθασαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα.
Στις θέσεις τους βρίσκονται, από το πρωί, όλοι οι τελωνειακοί υπάλληλοι στα τελωνεία Νίκης, στο νομό Φλώρινας και Ευζώνων στον αντίστοιχο του Κιλκίς. Επίσης, ο σταθμός φορτοεκφόρτωσης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), στη Σίνδο, κάνει κανονικά φορτώσεις, καθώς οι βυτιοφορείς ανέστειλαν την προγραμματισμένη για σήμερα απεργία τους.
"Όλες οι εγκαταστάσεις στα διυλιστήρια δουλεύουν κανονικά κι όλοι φορτώνουν, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα", δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Χριστόφορος”, Σπύρος Μελίδης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της 2ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας, Πέτρος Καρδάκος, επισημαίνει ότι "ουδεμία απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων των τελωνειακών έχει ληφθεί και το ΣΤ' Τελωνείο λειτουργεί με απεργοσπάστες".