Για σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010, έχουν προγραμματισθεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Σήμερα στις Βρυξέλλες η άτυπη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

* Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

* 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα έως αύριο στις 5 η ώρα το πρωΐ οι οδηγοί ταξί. Οι αυτοκινητιστές διαμαρτύρονται για τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

* Αρχίζει σήμερα από τον ΕΛΓΑ η καταβολή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 35.957.300 ευρώ στους δικαιούχους.

* Στις 11 πμ, εθιμοτυπική επίσκεψη στη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Christian Thimonier.

* Στις 11 π.μ. η υπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα παρευρεθεί στην ανακοίνωση της ίδρυσης του Ερευνητικού Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου «Navarino Environmental Observatory».

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Παλαιά Βουλή η υπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου θα απονείμει τα βραβεία στους αριστούχους απόφοιτους - στους «Πρώτους των Πρώτων» - με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στις πανελλήνιες εξετάσεις από κάθε νομό της χώρας.

* Στις 12 μμ, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την προσπάθεια για μια δημιουργική συνεργασία με τους πολίτες σε θέματα καλής και εύρυθμης λειτουργίας της πόλης, συμμετέχει, στο κτίριο της Αντιδημαρχίας (Μοναστηρίου 93), σε νέα σύσκεψη με τον πρόεδρο και τα μέλη του Κοινωνικού Συνδέσμου Κατοίκων Χαριλάου.

* Στις 12:30 μ.μ. στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κοινή συνάντηση των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου αντιστοίχως με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τον διάλογο για το ασφαλιστικό.

* Στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υφυπουργός Σπύρος Κουβέλης, θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση στους ελληνικούς επιχειρηματικούς συνδέσμους και τις οργανώσεις, τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα δράσεων της οικονομικής διπλωματίας το 2010 με στόχο την ενεργό στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την προώθηση των διεθνών δραστηριοτήτων τους.

* Στις 3 μ.μ. στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση βουλευτών του κόμματος με το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ.

* Από σήμερα το βράδυ στον κινηματογράφο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» έως τις 17 Φεβρουαρίου 2010 το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας που φιλοξενείται και στηρίζεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, παρουσιάζει σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το κινηματογραφικό αφιέρωμα: «Sex, προβλήματα και σινεμά». Ο θεσμός συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια ζωής. Στόχος του αφιερώματος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχέσεων, σεξουαλικής υγείας και σεξουαλικής συμπεριφοράς, τα οποία συχνά αποτελούν ταμπού.

* Στις 5:30 μμ, στον κύκλο της Νομικής, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο καθηγητής Ποινικού Διακαίου του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ, κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Φυλακές και ναρκωτικά».

* Στις 6 μμ, ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, βουλευτής Α’ Πειραιώς, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και θα έχει σύσκεψη με δημάρχους της Α’ Περιφέρειας. Στις 19.30 θα έχει σύσκεψη με δημάρχους της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής, για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και το σχέδιο «Καλλικράτης», παρουσία του Προέδρου, κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

* Στις 6:45 μμ, στον κύκλο της Ιστορίας – Αρχαιολογίας - Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), από τον αρχιτέκτων –μηχανικό κ.. Πέτρο Δεβολή, με θέμα: «Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής: Το χρονικό μιας αναπαράστασης».

* Στις 7 μμ, με 81 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στο Δημαρχείο (Βενιζέλου 45, 2ος όροφος). Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτό της επιβολής προστίμων για προβολή υπαίθριας διαφήμισης με επικόλληση διαφημιστικών αφισών σε προστατευτικά πλαίσια εργοταξίων του ΜΕΤΡΟ.

* Στις 7:30 μμ, στον κύκλο Περιβάλλον και Οικολογία, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ κ. Γεώργιος Σούλιος, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Ρύπανση – μόλυνση υπόγειων υδάτων».