Όλο και μακραίνει η μαύρη λίστα των νεκρών από το σεισμό στη Χιλή. Σύμφωνα με ητν πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Μπασελέ, οι νεκροί είναι, ήδη, 708 και δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμη περισσότεροι. Μάλιστα, η Πρόεδρος Μπασελέ υπογράμμισε πως ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων.
"Η καταστροφή είναι τεράστια. Ο τελευταίος απολογισμός που έχω είναι 708 νεκροί", είπε η Πρόεδρος της Χιλής. Πρόσθεσε ότι οι 541 σκοτώθηκαν στην περιοχή του Μάουλε, 64 στο Μπιομπιο και 103 σε άλλες περιοχές.
Η κυβέρνηση απαγόρευσε την κυκλοφορία στην περιοχή Μάουλε και την πόλη της Κονσεπσιόν, καθώς άρχισαν να σημειώνονται λεηλασίες σε σπίτια και καταστήματα.
Συνολικά, σύμφωνα με την Πρόεδρο, δύο εκατομμύρια Χιλιανοί έχουν πληγεί από τον σεισμό 8,8 βαθμών της κλίμακς Ρίχτερ. Έξι περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εκτεταμένες καταστροφές έχουν αναφερθεί σε κτίρια και οδικό δίκτυο και στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, όπου σημειώθηκε πυρκαγιά σε ένα εργοστάσιο χημικών.
Πολλές περιοχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, την παροχή νερού και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Τα σωστικά συνεργεία ερευνούν για επιζώντες στα χαλάσματα.
Στην Κονσεπσιόν, την πόλη που βρίσκεται εγγύτερα στο επίκεντρο του σεισμού, μία γέφυρα κατέρρευσε. Περισσότεροι από 200 κρατούμενοι απέδρασαν από ένα σωφρονιστικό κατάστημα στην πόλη Chillan. Εξήντα από τους δραπέτες έχουν ήδη συλληφθεί.