Για σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010, στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Στις 8 π.μ., από την αντιδημαρχία Δημοτικών Έργων και Κυκλοφορίας θα ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις των οδών Λαγκαδά (στο ύψος των κοιμητηρίων της Αγίας Παρασκευής) και Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς).

* Στις 8:30 πμ, επιθεώρηση του έργου από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο, στη συμβολή των οδών Λαγκαδά & Αγίων Πάντων.

* Στις 9 πμ, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας αρμόδιο για τη Φορολογία, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον αναπληρωτή Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων κ. Στράτο Σιμόπουλο και τον Συντονιστή του Κύκλου Πολιτικής Δράσης Οικονομικών Θεμάτων, μέλος της Κ.Ε., κ. Κωνσταντίνο Ταγγίρη, θα επισκεφθεί Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο θα επισκεφθεί διαδοχικά, στις 9.00 το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, στις 13.00 το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και στις 14.30 το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Κατά τη διάρκεια των παραπάνω επισκέψεων θα γίνει συνάντηση με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων και συζήτηση – ενημέρωση για τις θέσεις και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την οικονομία, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, καθώς και για θέματα ανάπτυξης.

* Στις 11:30 πμ, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης οργανώνει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση έρευνας με θέμα ‘Αξιολόγηση των φορολογικών μέτρων από τις ΜΜΕ-μέλη του ΒΕΘ’. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στον 4ο όροφο του ΒΕΘ, στην οδό Αριστοτέλους 27.

* Στη 1 μμ εγκαινιάζεται ο νέος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Θεσσαλονίκης (πρώην κρατικός) στη Πλατεία Δώδεκα Αποστόλων 6. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, παρουσία της προέδρου Δ.Σ. των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Θεσσαλονίκης (πρώην κρατικών), Χρυσούλας Γιαταγάνα.

* Στις 6 μμ, το Γραφείο Ανέργων και Επιχειρήσεων του Δήμου Αμπελοκήπων, σε συνεργασία με τις Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας, που εδρεύουν στο Δήμο Αμπελοκήπων, διοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, με θέματα που αφορούν την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αμπελοκήπων (Στέκι Νεολαίας), χώρος ο οποίος στεγάζει και τους δύο διοργανωτές.

* Στις 6 μμ, κοπή βασιλόπιτας στο Ξενοδοχείο NIKOPOLIS- αίθ. ‘’Atrium” (Ασκληπιού 16-18, Πυλαία), από το Σύλλογο Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών ΠΑΟΚ.

* Στις 6:30 μμ, τιμητική εκδήλωση για πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το δήμο Συκεών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων).

* Στις 7 μμ, παρουσίαση μυθιστορήματος της Αλεξάνδρας Κυρλή «Έκτακτο Δελτίο Καιρού» στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, οργανώνει η Ένωση Λογοτεχνών Β.Ελλάδος

* Στις 7 μμ, εκδήλωση της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βασιλικό Θέατρο.

* Στις 7:30 μμ, παρουσίαση του βιβλίου «Γειτονιές της νιότης μας» στην αίθ.Τελετών Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, από τον Εκδοτικό Οίκο University Studio Press

* Στις 8 μμ, εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Χρυσάνθης Κανέλλου & της Karin Muser στη αίθουσα Τέχνης του Ε΄ Δημ.Διαμ/τος (Π.Συνδίκα 24).

* Στις 8 μμ, προσωπογραφίες που έφτιαξαν μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους του 19ου και του 20ού αιώνα και παρουσιάζονται δημόσια για πρώτη φορά στο σύνολό τους θα έχει την ευκαιρία να δει το κοινό στην έκθεση «Η απεικόνιση του προσώπου», που θα εγκαινιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Βασ. Όλγας 108).

* Στις 8 μμ, ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. «Φιλόλογος» οργανώνει, στο βιβλιοπωλείο–πολυχώρο Μαλλιάρης – Παιδεία «Ανατόλια» στην Δημ. Γούναρη 39 στην Καμάρα, ομιλία του έφορου αρχαιοτήτων Κώστα Σουέρεφ με θέμα: «Κάσσανδρος, ο ιδρυτής της Θεσσαλονίκης»

* Στις 9 μμ, συναυλία των Ναυσικάς Τσάρα (φλάουτο)- Ελένης Τσαουσάκη (άρπα) στο Θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.