Πραγματικότητα είναι και στην Ελλάδα οι συμμορίες ανηλίκων και όποιος δε θέλει να το καταλάβει, απλά στρουθοκαμηλίζει. Χθες συνελήφθησαν, στη Θεσσαλονίκη, 17χρονος εκβιαστής και ο πατέρας του (αυτός για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου), ενώ αναζητείται άλλος ένας ανήλικος, συνεργός του πρώτου επειδή εκβίαζαν, από τότε που ήταν... 12 χρονών έναν 16χρονο!
Η απίστευτη αυτή ιστορία αποκαλύφθηκε όταν, μετά από πέντε χρόνια εκβιασμών και βίας, κατά τη διάρκεια που τα παιδιά πήγαιναν σχολείο, το θύμα, που είναι, πλέον, 16 χρονών, δεν άντεξε άλλο και κατήγγειλε στην αστυνομία ό,τι συνέβαινε.
Αρχικά οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους. Στη συνέχεια έστησαν ολόκληρη επιχείρηση, για να συλλάβουν τον ανήλικο εκβιαστή. Προσημείωσαν δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία θα παρέδιδε το θύμα στον δράστη και, μετά τη συναλλαγή, συνέλαβαν τον 17χρονο. Ο συνεργός του διαφεύγει τη σύλληψη, αλλά οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι είναι θέμα ωρών να πέσει κι αυτός στα χέρια τους.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, επί πέντε χρόνια, άλλοτε με τη χρήση σωματικής βίας και άλλοτε με απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας, ο 17χρονος με το συνεργό του, εξανάγκαζαν το θύμα τους, να τους καταβάλλει κατά καιρούς χρηματικά ποσά 50-100 ευρώ. Ως συνέπεια, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, του απέσπασαν συνολικό χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον πατέρα του 17χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, αύριο Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.