Πάνω από 10 κιλά χασίς, 50 γραμμάρια κοκαΐνης και μια δόση ηρωίνης, είχαν στην κατοχή τους δυο νεαροί, 24 και 25 χρόνων, οι οποίοι εξορμούσαν από την Τούμπα, όπου είχαν το κρησφύγετό τους, στο κέντρο της πόλης, όπου είχαν την πελατεία τους. Και οι δύο συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν, σε λίγο, στον εισαγγελέα. Οι έρευνες, πάντως, συνεχίζονται, καθώς αναζητείται 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ήταν ο προμηθευτής τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από μεθοδική έρευνα και αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δυο έμποροι συνελήφθησαν, πριν προλάβουν να διοχετεύσουν σε στέκια τοξικομανών τις ποσότητες ναρκωτικών που κατείχαν.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες, Πέμπτης, 14 Ιανουαρίου 2010, στο κέντρο της πόλης, συνελήφθησαν επειδή στην κατοχή αλλά και στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους ενός κιλού και 978 γραμμαρίων, καθώς και ένα μικρόδεμα ηρωίνης, βάρους 0,2 γραμ.
Ακολούθησε νομότυπη έρευνα σε σπίτι στην περιοχή της Τούμπας, όπου εντοπίστηκαν επιπλέον, 8 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 8 κιλών και 116 γραμμαρίων, ένα μικρόδεμα κοκαΐνης, βάρους 50 γραμμαρίων και μία μηχανική ζυγαριά ακριβείας. Τις ανωτέρω ναρκωτικές ποσότητες κατείχαν από κοινού ο 25χρονος συλληφθείς με 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αναζητείται.
Συνολικά, κατασχέθηκαν 10 κιλά και 94 γραμμάρια κάνναβης, 50 γραμμάρια κοκαΐνης και 0,2 γραμμάρια ηρωίνης.