Την επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στην κοιλάδα των Τεμπών ζητά ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα. Παράλληλα ζητεί να μην εισπράττονται διόδια μέχρι να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει, συνολικά, το θέμα των διοδίων.
“Πληροφορηθήκαμε ότι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών θα απαιτήσουν ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών. Ο χρόνος είναι μεγάλος, ενώ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, γεγονός που σημαίνει ότι οδηγοί και επαγγελματίες θα ταλαιπωρούνται για άγνωστο χρονικό διάστημα. Παράλληλα το εναλλακτικό δίκτυο που χρησιμοποιείται σήμερα είναι ακατάλληλο για τόσο μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και πολύ φοβούμαι ότι και αυτό θα υποστεί ζημίες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κοπεί πραγματικά στα δύο. Απαιτούνται γρήγορες κινήσεις από όλους, για να σταματήσει η ταλαιπωρία των επαγγελματιών. Δυστυχώς γυρίσαμε 30 χρόνια πίσω, όταν το ταξίδι μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας διαρκούσε 8 ώρες. Ο τεχνικός κόσμος της χώρας πρέπει σήμερα να κάνει το καθήκον του αποκαθιστώντας την οδική ενότητα της χώρας το ταχύτερο δυνατό”, επισημαίνει, μεταξύ των άλλων στην επιστολή του ο κ. Ζορπίδης.
Σε ότι αφορά το θέμα των διοδίων ο πρόεδρος του ΕΕΘ τονίζει ότι “ζούμε μια παράλογη κατάσταση, με τους οδηγούς να καταβάλλουν υψηλό τίμημα για τη χρήση ενός δρόμου που δεν υπάρχει. Είναι λογικό το αίτημα να μην εισπράττονται διόδια στο τμήμα Κλειδί – Μαλιακός για όσο διάστημα τα Τέμπη είναι κλειστά, ενώ σας καλούμε να επανεξετάσετε συνολικά το ζήτημα των διοδίων”, υπογραμμίζει ο κ. Ζορπίδης.