Για όλους και για όλα μίλησε, σήμερα, σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι, ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου, Άγγελος Αναστασιάδης. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Εθνική Κύπρου έχει ακόμη καλύτερο μέλλον αν οι παίκτες πιστέψουν στον εαυτό τους, κάτι που θα τους οδηγήσει στην υπέρβαση. Υποστήριξε ότι η Εθνική Ελλάδος μπορεί να πάει καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όσο για τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ, είπε πως βρίσκεται στο πιο ιδανικό σημείο την τελευταία 15ετία, και θα πάει πολύ καλύτερα στη συνέχεια. Όλη η συνέντευξη Αναστασιάδη:
Η ανανέωση της συνεργασίας του με την Εθνική Κύπρου:
«Πρώτα απ’ όλα να ευχηθούμε καλή χρονιά και ευλογημένη στον κόσμο. Θέλω να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμη, μήπως και μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση. Να περάσουμε στα τελικά. Και τις δύο φορές ήμουν σίγουρος ότι μπορούσαμε να το κάνουμε. Και η απόδοση της ομάδας και η συγκρομιδή των βαθμών ήταν τέτοια,που μπορούσαμε να το είχαμε κάνει. Αλλά για να γίνει αυτό, ξέρεις, χρειάζεται χρόνος, για να το πιστέψουν και οι παίκτες, να το πιστέψουν και οι άλλοι. Και όπως φαίνεται ο μόνος που το πίστευα ήμουν εγώ. Τώρα πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Σε συζήτηση που είχα με τα παιδιά κι αυτοί είπαν ότι μπορούσαμε να το κάνουμε και είπαν ότι ήμασταν όχι άτυχοι, δεν ήμασταν σίγουροι, φοβόμασταν. Θα κάνουμε μία προσπάθεια ξανά.
Το θέμα δεν είναι να είσαι σε ένα πάγκο. Το να βρεις δουλειά είναι πολύ εύκολο, μπορείς να πας σε μία ομάδα Γ΄ Εθνικής. Κι εμένα, ποτέ δεν με ενδιέφερε το όνομα του συλλόγου που θα δούλευα. Εμένα μ’ ενδιέφερε πολύ ο τρόπος. Και δυστυχώς, στην προπονητική καριέρα μου δεν ήταν και ιδανικές οι συνθήκες στις περισσότερες ομάδες που δούλεψα. Εκεί, τουλάχιστον, βρήκαν ένα ιδανικό κλίμα. Και είναι και μία πολύ μεγάλη εμπειρία. Καταρχήν, είμαστε στο πιο ψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου. Εδώ δεν έχει ούτε χλευασμούς, ούτε βρισιές, ούτε ανοησίες που υπάρχουν στα Πρωταθλήματα. Και μιλάω όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκεί είσαι υπό το αυστηρό βλέμμα της FIFA και της ΟΥΕΦΑ. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, γενικά οι ομάδες, είναι καταπληκτικός.
Αντιμετωπίζω προπονητές πολύ υψηλού επιπέδου. Τώρα πρόσφατα είχα αντιμετωπίσει τον Λίπι, τον Κούπερ που ήρθε στον Άρη, και όχι μόνο. Μεγάλες εμπειρίες. Αυτή είναι η θετική πλευρά.
Η αρνητική πλευρά είναι ότι, από εκεί που ήμουνα στα κόκκινα, ήμουν μόνιμα σε υπερένταση, ξέρετε πώς δουλεύω εγώ, πήγαμε στα πολύ ήρεμα. Αυτό λίγο με στεναχωρεί, αλλά από την άλλη υπάρχουν και θέματα οικογενειακά. Ηρέμησαν οι δικοί μου. Τους είχα ταλαιπωρήσει πάρα πολύ. Η γυναίκα μου έκανε δύο εγχειρήσεις επτάωρες λόγω ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Παναθηναϊκού, για όλα αυτά... Τέλος πάντων... Τώρα κάπως ηρεμήσαμε. Η μητέρα μου έχει τα δικά της προβλήματα, με τα νοσοκομεία που τρέχουμε. Τώρα είμαι κοντά τους και είναι πολύ θετικό.

Για την Εθνική Ελλάδας:
Δεν είναι καλύτεροι από εμάς οι άλλοι. Το ‘λεγα και με ειρωνευόντουσαν πολλοί και με κορόιδευαν πολλοί. Αλλά, ευτυχώς για μένα και δυστυχώς γι’ αυτούς που ειρωνεύονταν, τα αποτελέσματα λένε άλλα. Πιστεύω ότι αυτή η Εθνική ομάδα, με αυτό το τιμ, έκαναν πολλά πράγματα. Αλλά βλέπεις, εμείς είμαστε αγνώμονες, αχάριστος λαός γενικά. Και πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Ουκρανία και μετά, υπήρχε μία πλήρης απαξίωση της ομάδας από πολλούς. Και αναγκάστηκα, ενώ όπως ξέρετε πολύ σπάνια μιλάω, να βγω να μιλήσω, γιατί κόντευα να σκάσω. Μην ξεχνάς ότι αυτά τα παιδιά πήραν το Πανευρωπαϊκό. Επειδή είχαμε αντιμετωπίσει την Ουκρανία σε δύο φιλικά παιχνίδια, ήξερα ότι αυτή η Ουκρανία με τίποτα δεν μπορούσε να μας περάσει. Βγήκα και το είπα, και μετά την ισοπαλία, ότι θα περνούσαμε. Ήμουν από τους λίγους που πίστευα ότι μπορούσε να γίνει και είμαι περήφανος γι’ αυτά τα παιδιά που θα πάνε εκεί.
Ο όμιλός μας είναι δύσκολος, από την άποψη ότι είναι ομάδες που δεν έχουν το πολύ μεγάλο όνομα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε εκεί.


Για ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ είναι στο πιο ιδανικό σημείο την τελευταία 15ετία, 20ετία. Απο πλευράς διοίκησης είναι ήρεμα τα πράγματα, ο κόσμος δεν βρίζει, δεν φωνάζει. Δεν υπάρχουν προβλήματα του κόσμου με τη διοίκηση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές πολύ καλοί, μεγάλα ονόματα και πολύ καλός προπονητής. Ο ίδιος για τρίτο χρόνο συνεχόμενο, κάτι που ζητάμε καιτο λέμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό έχει και αυτή την πορεία. Αν και εγώ πιστεύω ότι με τα προβλήματα που έχουν οι άλλες ομάδες, θα μπορούσε να κάνει πράγματα παραπάνω. Και εδώ που είναι, όμως, τα πράγματα είναι πολύ καλά. Και θα πάει και καλυτερα στη συνέχεια. Μπήκε σε ένα δρόμο καλό. Ο κόσμος είναι μαζί, 25.000 διαρκείας. Μεγάλη υπόθεση. Εξαρτάται καθαρά από αυτούς».

Για τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα και με Ολυμπιακό:
Εγώ πιστεύω ότι μπορούσε να διεκδικεί ο ΠΑΟΚ γιατί αν θυμάστε στον πρώτο γύρο όταν ήρθε ο Ολυμπιακός εδώ, ήρθε χωρίς προπονητή στην ουσία. Ήρθε με δύο παιδιά, το Νινιάδη και τον Μπάντοβιτς οι οποίοι ήρθαν σαν υπηρεσιακοί προπονητές με πολλούς τραυματίες πολλές απουσίες. Αν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει εκείνο το παιχνίδι δεν ξέρουμε πως θα αντιδρούσε ο Ολυμπιακός στη συνέχεια. Με το διπλό στην Τούμπα πήρε πάνω του και από τότε έκανε μόνο νίκες. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά, θα μπορούσε να διεκδικήσει. Έχει τον Παναθηναϊκό μέσα εδώ. Εγώ ακόμα και τώρα πιστεύω ότι θα μπορεί να διεκδικήσει γιατί θα παίξει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Οι 10 πόντοι βέβαια είναι πολλοί δεν είναι λίγοι, ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς παίκτες και με την αλλαγή προπονητή πιστεύω θα πάει καλύτερα. Αλλά μιας και μιλάμε για τον ΠΑΟΚ, αν έκανε το ξεκίνημα που όλοι περιμέναμε, αν τότε λειτουργούσε σωστά και με την κατάσταση στην οποία ήταν οι ομάδες τότε (και ο Πανιώνιος ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση τότε με τις ισοπαλίες κλπ), πιστεύω ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αυτός ήταν ο στόχος άλλωστε και του προπονητή και της ομάδας. Αλλά και πάλι επαναλαμβάνω, είμαστε στον τρίτο χρόνο που είναι ο ίδιος προπονητής, τα ίδια παιδιά, ίδιοι άνθρωποι υπομονή και όλα θα πάνε καλά…
Πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, την περασμένη βδομάδα, με ρώτησαν σε ένα ραδιόφωνο για το αν μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ την άσχημη κατάσταση που είναι ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο και είπα ότι είναι πολύ εύκολο σε αυτή την κατάσταση που είναι ο Ολυμπιακός να πάει να τον κερδίσει ο ΠΑΟΚ, εύκολα. Και όχι μόνο τον Ολυμπιακό, οποιαδήποτε ομάδα, γιατί είναι καλή ομάδα πειθαρχημένη κλπ. Συν τα προβλήματα που έχει τώρα ο Ολυμπιακός με τον κόσμο να γκρινιάζει να φωνάζει, να τα έχουν με τον προπονητή, να τα έχουν με τους παίκτες, αυτά δεν είναι καλά πράγματα για καμία ομάδα. Και βέβαια μπορεί να το εκμεταλλευτεί, πιστεύω ότι μπορεί να πάει να κερδίσει. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για μεγάλες ομάδες και αν δεν εκμεταλλευτείς τις αδυναμίες της συγκεκριμένης στιγμής, τότε τα πράγματα αντιστρέφονται, έρχονται εις βάρος σου. Εγώ το γνωρίζω αυτό πάρα πολύ καλά και όσες φορές μπορούσαμε να το πετύχουμε και το πετύχαμε, η ομάδα πήρε πάνω της. Εμάς μας σταματούσανε άλλα πράγματα. Γι' αυτό λεω ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση γιατί δεν έχει άλλα πράγματα να τον σταματήσουν τον ΠΑΟΚ. Τότε δεν είχαμε ομόνοια. Είχαμε 2.000 διαρκείας, όσοι έρχονταν στο γήπεδο το κάναν για να βρίσουν τη διοίκηση, να πετάξουν, να κάνουν. Μουρμούρα πολύ.

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: Έπεσα απ’ τα σύννεφα όταν άκουσα ότι δίδεται το καλοκαίρι. Και ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε. Γιατί, όντως, εκεί είναι όλη η δύναμη. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Κατσουράνη, ο Ολυμπιακός έχει τον Ντούντου που είναι ένα πολύ καλό «6». Η ΑΕΚ αν δεν έχει τον Καφέ δεν μπορεί να κάνει τίποτα, έχει πρόβλημα μεγάλο. Είναι ευχής έργο που είναι στον ΠΑΟΚ αυτός ο ποδοσφαιριστής. Τέτοιοι άνθρωποι είναι νικητές. Που να τους βρίσκαμε εμείς τότε; Εμείς προσπαθούσαμε να κάνουμε νικητές. Αυτοί έρχονται γεννημένοι νικητές. Μεγάλα τα προτερήματα που έχει αυτός ο ΠΑΟΚ, αυτή η ομάδα. Αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Είναι ο αρχηγός της ομάδας. Το ένστικτο του κόσμου είναι αλάθητο. Και λέω, ίσως, αν δεν αντιδρούσε το καλοκαίρι ο κόσμος, δεν ξέρω πώς έγινε το μπέρδεμα, ίσως να μην ήταν στην ομάδα αυτός ο οπαίκτης. Και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να αναπληρωθεί το κενό.

Για τον Σαλπιγγίδη:
Εγώ με το Δημήτρη μιλάω και μάλιστα παίρνει και τη συμβουλή μου για πολλά θέματα. Και μίλησα και πρόσφατα μαζί του. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο ΠΑΟΚτσής που δεν θέλει τον Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ, δεν μπορώ να καταλάβω. Έφερε 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν όλοι, στην ουσία με τα χρήματα τα δικά του κρατήθηκε η ομάδα και δεν εκτιμάται τίποτα σε αυτή τη χώρα. Ένα παιδί το οποίο ευθαρσώς βγήκε και είπε είμαι ΠΑΟΚτσής και δεν ξέρω τώρα πέντε, δέκα, δεκαπέντε, εκατό, διακόσιοι ποιοι είναι αυτοί που βγαίνουν, φωνάζουν και βρίζουν στα ραδιόφωνα και κάνουν. Και υπάρχουν βέβαια και άλλοι, από άλλο πόστο, εκτός από φίλαθλοι οι οποίοι εναντιώνονται σε αυτή την επιστροφή. Ήρθαν άλλοι οι οποίοι πούλησαν τον ΠΑΟΚ και τους χειροκρότησαν και άνθρωποι οι οποίοι προσέφεραν, τους βρίζουν. Αυτό είναι αχαριστία. Μακάρι για μένα να γυρίσει το παλικάρι πίσω. Γνωρίζοντας ότι θα πάρει το 1/3 των χρημάτων που του δίνουν άλλες ομάδες. Το 1/3 επαναλαμβάνω ξανά να το ακούσουν. Και υπάρχει ΠΑΟΚτσής που βρίζει. Σταματάω εδώ.

Για Παναθηναϊκό:
Είναι καταλυτικό το ότι άλλαξε ο προπονητής. Εγώ ξέρετε, ποτέ δεν κάνω κρίσεις για συναδέλφους μου. Άλλωστε, ο λαός είναι σοφός: Κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει. Δεν θα κρίνω την ικανότητά του σαν προπονητή. Γνωρίζοντας, όμως, ότι δεν λέγανε καλημέρα μέσα στα αποδυτήρια είναι σοβαρός λόγος για να σηκωθείς να φύγεις. Αν ένας προπονητής καταλάβει ότι δεν γίνεται αποδεκτός από τους παίκτες πρέπει να φύγει. Μόνος του.
Έστω και αργά το κατάλαβαν. Γιατί αν γινόταν η αλλαγή από πέρσι τέτοιο καιρό, όταν υπήρχαν φωνές που θέλανε να φύγει πιο μπροστά, πιστεύω ότι θα περνούσε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είχαν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα που ήταν χειρότερη. Η καλύτερη κλήρωση που μπορούσε να έχει ο Παναθηναϊκός ήταν η Ατλέτικο. Και αποδείχθηκε στα παιχνίδια με το ΑΠΟΕΛ και αποδεικνύεται και στην πορεία της τώρα. Έχει αλλάξει δύο-τρεις προπονητές, είναι μία ομάδα που παραπαίει. Έχασε πολλά χρήματα ο Παναθηναϊκός που δεν πέρασε αυτή την Ατλέτικο. Μπορεί μετά από ένα μήνα να πετάει η Ατλέτικο. Αλλά στη συγκεκριμένη φάση η Ατλέτικο ήταν η καλύτερη κληρωση που μπορούσε να έχει ο Παναθηναϊκός. Και διάβασα στις εφημερίδες, η ποιότητα και η ποιότητα. Ποια ποιότητα; Έχασε το πρεστίζ του Τσάμπιοςν Λιγκ ο Παναθηναϊκός από μία ομάδα που ήταν καθαρά στα μέτρα του για να περάσει. Πήγε το ΑΠΟΕΛ και θα μπορούσε να την είχε κερδίσει εκεί. Και στα δύο παιχνίδια δεν ήτανη ικανή αυτή η ομάδα να κερδίσει το ΑΠΟΕΛ με μηδαμινή πείρα στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Από μόνο του αυτό δείχνει πόσο απογοητευτικός ήταν ο Παναθηναϊκός, στα συγκεκριμένα παιχνίδια, στη συγκεκριμένη φάση. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα προβλήματα που είχε ο Ολυμπιακός. Αν ο Παναθηναϊκός ήταν καλά, με τα προβλήματα που είχε ο Ολυμπιακός, τις αλλαγές προπονητών και τα προβλήματα τραυματισμών, έπρεπε ήδη να έχει εξασφαλίσει το Πρωτάθλημα από τώρα.
Γνωρίζοντας τον Βαζέχα, πάντα έλεγα ότι ένας προπονητής να είναι και από τα σπλάχνα της ομάδας. Βλέπετε τι κάνει ο άλλος στη Μπαρτσελόνα. Τον Χρίστο τον είχα ποδοσφαιριστή, είναι ένα καταπληκτικό παιδί, καταπληκτικός άνθρωπος,. Την αγάπη που έχει και μόνο τα αποδυτήρια ηρεμούν. Το ίδιο πιστεύω είναι και ο Νιόπλιας που δεν έχει προπονητική ιστορία προηγούμενη για να τον κρίνει κάποιος βάσει των περγαμηνών του. Όμως, και μόνο ότι έχει κάνει 500 συμμετοχές και έχει τον Πρωταθλητισμό μέσα του-και τα αποτελέσματα το δείχνουν-ότι θα πάει καλύτερα. Ηρέμησαν και τα αποδυτήρια, όλα είναι καλά, τα παιδιά ελεύθερα παίζουν ποδόσφαιρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται νέα πρόσωπα. Τους εύχομαι ολόψυχα να κάνουν πολλά περισσότερα και απ’ όσα περιμένει ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Παναθηναϊκού.
Η δύναμη είναι οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, αυτή είναι η μγεάλη δύναμη της ομάδας. Συν το Ζιλμπέρτο ο οποίος είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής. Από τυη στιγμή που ο Σισέ βάζει γκολ δεν μπορείς να πεις τίποτα παραπάνω. Αλλά πιστεύω ότι αν δεν είναι σε καλήκατάσταση οι τρεις του κέντρου, ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα.

Για προπονητολογία στον Ολυμπιακό:
Ο προπονητής φεύγει μόνο όταν δεν τον θέλουν οι ποδοσφαιριστές. Όταν δεν έχει την επαφή. Αυτό είναι το 99%. Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για τους οποίους ένας προπονητής μπορεί να φύγει. Αυτά τα γνωρίζει η εκάστοτε διοίκηση, αυτή γνωρίζει πολύ καλύτερα από μένα. Από τη στιγμή που μία διοίκηση αποφασίζει να διώξει έναν προπονητή, εμείς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω. Αλλά, όταν συμβαίνουν αυτά πρέπει οι ομάδες που ανταγωνίζονται να εκμεταλλευτούν. Σε καμία ομάδα δεν θέλουν να διώζνουν τον προπονητή. Για να φτάνει στο σημείο μία διοίκηση να διώξει έναν προπονητή κάπου ξέρει πράγματα που δεν γνωρίζουμε εμείς. Και δεν είμαστε και οι αρμόδιο για να τα συζητήσουμε. Σταματάμε εκεί.

Για την ΑΕΚ
Αν δεν ήταην ο Μπάγεβιτς εκεί τα πράγματα μπορεί να ήταν και χειρότερα. Και το γνωρίζω, γιατί γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Την αγαπάει αυτή την ομάδα, Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, Έπαιξε, είναι τόσα χρόνια προπονητής, έδωσε, πήρε και γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα. Μου έκανε εντύπωση η δήλωσή του όταν τον ρώτησαν «γιατί δεν φεύγετε;». «Υπάρχει κανένας να με διώξει» είπε και σταματάμε εδώ. Καμία άλλη συζήτηση.

Για Ηρακλή:
Ευχή θα κάνω να σταματήσουν και να τα βρούνε όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Να έρθει η ηρεμία στην ομάδα γιατί αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Δούλεψα δύο φορές εκεί, έφαγα ψωμί, το τίμησα και θα ήθελα αυτή η ομάδα να είναι εκεί που της αξίζει. Πιστεύω ότι στην ομάδα υπάρχουν νέα παιδιά που τα ‘χαμε μαζέψει τότε και θα μπορούσαν να βγούνε στο ΟΥΕΦΑ.

Για Άρη:`
Πέρυσι είχα πει για το υλικό του Άρη ότι μπορεί να κάνει Πρωταυθλητσιμό. Αλλά είχαν κι αυτοί τα προβλήματά τους, με προπονητές, αλλαγή προπονητών. Τώρα που ήρθε ένας καταξιωμένος προπονητής, τα πράγματα μπήκαν σε μία καλύτερη βάση. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι σε καλό δρόμο.

Για την επιστροφή σε μεγάλη ελληνική ομάδα ή την Εθνική Ελλάδας:
Δεν ασχολούμαι τώρα αυτή τη στιγμή. Δεν ασχολήθηκα ποτέ που θα πάω τι θα κάνω. Εγώ έχω άλλο μάνατζερ εγώ, σας το είπα, η Παναγιά είναι ο μάνατζέρ μου, δεν ασχολούμαι. Ποτέ δεν ασχολήθηκα και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ. Και η απόδειξη είναι ότι μόλις με διώχνουν, γιατί μια φορά θυμάμαι έφυγα όλη κι όλη. Όσες φορές με διώχνουν με το που έφυγα από τα αποδυτήρια μέχρι να πάω στο σπίτι δόξα το θεό οι προτάσεις είναι πολλές. Δεν ασχολούμαι με το θέμα αυτό. Εκείνο το οποίο έχω στο μυαλό μου είναι πως θα μπορέσω τώρα να κάνω όσο το δυνατόν, αν μπορέσουμε, να κάνουμε αυτή την υπέρβαση θα είναι μεγάλη υπόθεση για την Κύπρο, για το ποδόσφαιρο, για τους παίκτες, για τον κόσμο. Άμα θέλει η Παναγιά μπορούμε να το κάνουμε. Αυτός είναι ο στόχος τώρα που έχω δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Ενημερώνομαι για το ποδόσφαιρο γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Βλέπω πολλές ώρες ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, πάρα πολλές ώρες, ανεβοκατεβαίνω στην Κύπρο συχνά βλέπω παιχνίδια. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το εθνικό ποδόσφαιρο πλέον, βλέπω σχεδόν όλες τις εθνικές ομάδες και βέβαια την Εθνική Ελλάδας. Τώρα αν θέλετε στο πίσω μέρος του μυαλού μου, άλλωστε το είχα και από μικρός αυτό, έλεγα όταν έγινα προπονητής, να γίνω προπονητής στην Εθνική ομάδα, όχι για τίποτα άλλο, ξέρετε στενοχωριέμαι που έχει πολλούς ξένους, τρελαίνομαι. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι ξένοι ποδοσφαιριστές είναι καλύτεροι από τους Έλληνες. Ήθελα πάντα να έχω μία ελληνική ομάδα και εκείνος ο ΠΑΟΚ που πήραμε τότε την Άρσεναλ κλπ πήραμε εκείνα. Αν δεν ερχόταν εκείνοι οι έξι ξένοι να μας διαλύσουν την ομάδα εκείνη, γιατί εγώ δεν ήθελα. Τότε με Φραντζέσκο, με Μαραγκό, με Ζαγοράκη, με Βρύζα, με αυτούς εκεί που είχαμε τότε, όλα τα παιδιά εκείνα τα ελληνόπουλα έκανε ο ΠΑΟΚ εκείνη την πορεία. Και έλεγα ότι μπορούμε να μπούμε τότε, να χτυπήσουμε και το πρωτάθλημα αλλά δε γινόταν, θέλανε να φέρουν ξένους. Ήταν τότε, μιλάω πριν από δέκα χρόνια και πιο μπροστά το 96' - 97' πριν από δώδεκα χρόνια δεκατρία. Υπήρχε αυτή η ξενομανία, υπήρχε αυτή η παγκοσμιοποίηση του ποδοσφαίρου η οποία για μένα μόνο κακό κάνει, δεν προσφέρει τίποτα. Και βλέπετε παιδιά που είναι διωγμένα ήρθε η Εθνική Ελλάδος για να αποδείξει αυτό που λέω εγώ και να το αποδεικνύει συνέχεια. Είναι σε όλες τις διοργανώσεις, τώρα είναι στο Παγκόσμιο, είναι στις 15 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Τα Ελληνόπουλα και ξέρετε είναι αυτά τα παιδιά που δεν παίζουν και στις ομάδες τους. Καταλαβαίνετε το ίδιο συμβαίνει και με μένα στην Κύπρο. Όταν πήγα είχε 120 Κύπριους τώρα έχει 20 και παίζουν οι 8. Από το 75' και μετά έχουμε αλλαγή δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και οι ρυθμοί καταλαβαίνετε ότι είναι μεγαλύτεροι, πολύ πιο γρήγοροι σε επίπεδο εθνικών ομάδων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου και καταλαβαίνετε όταν δεν έχεις παιχνίδια στα πόδια σου πως να λυθούν;. Μόνο οι Έλληνες μπορούν να το λύσουν αυτό το πρόβλημα, οι άλλες οι ομάδες δεν μπορούν. Και αυτά είναι σημάδια αισιοδοξίας και γι' αυτό το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου έτσι για να πάω στην Εθνική ομάδα και για μένα άμα θα θέλει η Παναγία να πάω, θα πάω, δε θα ασχοληθώ εγώ με το θέμα καθόλου, απλά.