Ανέστειλαν την κατάληψη στο σταθμό Αιγινίου οι κάτοικοι του νομού Πιερίας, μετά τη δημόσια δέσμευση της εκπροσώπου της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» - έχει αναλάβει την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ - για ελεύθερη διεέλυση των οχημάτων από τον σταθμό Αιγινίου. Η εκπρόσωπος της εταιρίας εμφάνίστηκε σε τοπικό κανάλι της Πιερίας και ανακοίνωσε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί το προσεχές χρονικό διάστημα.
Στο άκουσμα της πληροφορίας οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν από το σημείο επιφυλασσόμενοι για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, ανάλογα με τη στάση της εταιρίας.
Περισσότερα από 500 άτομα, με 300 ΙΧ αυτοκίνητα,το βράδυ της Κυριακής, συγκεντρώθηκαν στα διόδια Αιγινίου , κατέλαβαν το σταθμό με αποτέλεσμα να διέρχονται τα οχήματα δίχως οι οδηγοί τους να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων/.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επιτροπής Παναγιώτη Αγγελίδη, στο νομό Πιερίας υπάρχουν τέσσερις σταθμοί διοδίων. Ο σταθμός του Αιγινίου είναι ο δεύτερος σε μια απόσταση μόλις 12 χιλομέτρων από τα διόδια Μαλγάρων. Όπως εξηγούσαν, η πρακτική αυτή δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε ανθρώπους που ζουν στην Πιερία αλλά εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, πλήττει ευθέως τον τουρισμό και προκαλεί σοβαρά εμπόδια στο εμπόριο και τις οδικές μεταφορές του νομού.

Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη, από το photoreportage