"Πήραμε ένα αρκετά καλό μάθημα και ελπίζω ότι τα λάθη που κάναμε δεν θα τα επαναλάβουμε. Είδα και κάτι θετικό στη δική μου ομάδα. Τη διάθεση για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα για να φθάσουμε στην ισοπαλία. Ισως αν ο Κάμπορα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου σκόραρε, το παιχνίδι θα ήταν εντελώς διαφορετικό". Αυτά τόνισε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα Ξάνθη-Άρης, στα Πηγάδια, για την ήττα της ομάδας του με 2-1.
Κατά την προσφιλή του τακτική, αφιέρωσε πολύ χρόνο στην ανάλυση του παιχνιδιού, παραδεχόμενος ότι «η αντίπαλη ομάδα ήταν πιο έξυπνη από μας στο να λειτουργήσει σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο ημίχρονο εμείς χάσαμε τα πατήματά μας στον χώρο του κέντρου -κάτι σημαντικό για εμας. Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετική, αλλά χάναμε με δύο γκολ, κάτι που ήταν ένα βαρύ φορτίο. Οπως και να έχει, η εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε, αφού καταλάβαμε ότι το παιχνίδι μας θα έπρεπε να πάει στις γραμμές και όχι στον άξονα, κάτι που μας έδωσε ευκαιρίες για γκολ. Δεν ξέρω αν η ομάδα μου άξιζε την ισοπαλία, αλλά έφθασε πολύ κοντά».
Για την απαράδεκτη, σήμερα, άμυνα του Άρη, είπε: «Μία λεπτομέρεια που δεν φαίνεται προς τα έξω, με 6-7 μέτρα που θα πρέπει να καλύψει ένας ποδοσφαιριστής, μπορεί να φέρει μία αδράνεια. Πέρα από όλα αυτά, δε, μπορεί απλά να έχεις ένα κακό απόγευμα».
Για τον πρωτοεμφανιζόμενο, ουσιαστικά, Τζόνσον και τον Αραβίδη, που είχε να παίξει πολύ καιρό, δήλωσε ικανοποιημένος και δεν απέκλεισε, ως αύριο, να γίνουν μία με δυο μεταγραφές για τους κίτρινους!
Τέλος, για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, εξέφρασε την άποψη ότι «όλες οι ομάδες χρειάζονται τους οπαδούς τους και σε μας η παρουσία τους είναι αναγκαία. Μου δίνεται η αίσθηση ότι οπαδοί εδώ στην Ελλάδα δεν είναι τόσο βίαιοι».