από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η καλύτερη επιλογή, για την προεδρία της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής Θεσσαλονίκης, της Νέας Δημοκρατίας, είναι, για τον Αδάμ Ρεγκούζα, αλλά και για πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο επιχειρηματίας Κώστας Χαΐτογλου. «Μακάρι να δεχτεί», λένε χαρακτηριστικά. Ο οργανωτικός τομέας είναι αυτός που απασχολεί τους περισσότερους, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. «Ήταν μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία»,
τονίζουν χαρακτηριστικά.
Στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου πήραν μέρος χιλιάδες οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη, οι ψηφοφόροι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά, λόγω βλάβης στο δίκτυο, για την οποία ευθυνόταν η εταιρία η οποία είχε αναλάβει την ηλεκτρονική επεξεργασία των στοιχείων. Κι όμως, παρά την ταλαιπωρία, ψηφοφόροι-μέλη, όλων των ηλικιών, ακόμη και μεγάλης ηλικίας, που αναγκάστηκαν να πηγαινοέρχονται, μέσα στο κρύο και την υγρασία εκείνης της ημέρας, από το Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ «Ιωάννης Βελλίδης» στις αποθήκες Β και Γ του Οργανισμού Λιμένος (τα κτίρια απέχουν πάνω από τρία χιλιόμετρα) πήγαν και ψήφισαν παίρνοντας μέρος σε μία άνευ προηγουμένου δημοκρατική διαδικασία. Αυτόν τον κόσμο θέλει να κρατήσει, κοντά της, η Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη –γι αυτό και, όπως επισημαίνουν όλα τα στελέχη, οι διαδικασίες πρέπει να τελειώσουν γρήγορα.
«Ο κ. Χαΐτγολου είναι η καλύτερη επιλογή. Εύχομαι να αποδεχτεί μια τέτοια πρόθεση», δήλωσε, χθες, στον «Τ.Θ.», ο υποψήφιος βουλευτής, με τη Νέα Δημοκρατία, στη Β Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Αδάμ Ρεγκούζας.
Τόσο για τον κ. Ρεγκούζα, όσο και για πολλά τοπικά στελέχη, η συμβολή ενός παράγοντα με το βεληνεκές του ονόματος του κ. Χαΐτογλου θα είναι καταλυτική στις εσωκομματικές διαδικασίες που έρχονται. «Οδεύουμε», επισημαίνει ο κ. Ρεγκούζας «προς ένα συνέδριο όπου θα υπάρξουν οι κατάλληλες διαδικασίες για να κρατηθεί αυτός ο κόσμος στο κόμμα. Πρέπει να αναστηθεί ο εσωκομματικός μηχανισμός, το γρηγορότερο δυνατό και με τον πιο σωστό τρόπο».
Όσον αφορά τις πρόσφατες εξαγγελίες του προέδρου του κόμματος, για την γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος, ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην υφυπουργός, υπογραμμίζει πως «τέτοια γραμματεία υπήρχε» και εκφράζει την άποψη πως «θα πρέπει να είναι στενά συνδεδεμένη με το γραμματέα του κόμματος». Όταν, δε, του επισημαίνουν πως επιθυμία του κ. Σαμαρά, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος την εξέφρασε πρόσφατα, με την ανακοίνωση της ίδρυσης της γραμματείας και την ανάθεσή της στον δικηγόρο Διον. Καραχάλιο, τονίζει:
«Πρέπει να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας, για να μπορέσουμε να βγούμε στην κοινωνία και να ζητήσουμε από αυτήν να έλθει σε ‘μας».

H φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδηαπό το photoreportage.gr