Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες αγνοώντας το τσουχτερό κρύο και το χιόνι που πέφτει σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδα. Στη Θεσσαλονικη, τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, όσο και στα διόδια των Μαλγάρων οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους στέλνοντας στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν. Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού προχώρησαν από τις 12 έως τη μία το μεσημέρι αγρότες από τον κόμβο των Μαλγάρων.
Μπορεί ο υδράργυρος να έχει πέσει κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές της χώρας καιτο χιόνι να πέφτει αλλά αυτές οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν φαίνεται να πτοούν τους αγρότες που παραμένουν για πολλοστή μέρα στα μπλόκα. Η εικόνα στα τρία κκομβικά σημεία της θεσσαλονίκης , Πράσινα Φανάρια», Χαλκηδόνα, και στα διόδια των Μαλγάρων που είναι συγκεντρωμένα εδώ και μέρες τρακτερ παραμένει ίδια και σήμερα με συμβολικούς ολιγόωρους αποκλεισμούς..
"Θα παραμείνουμε στα μπλόκα μέχρι ν αεπιλυθούν τα προβλήματα μας", λένε οι αγρότες σε όλη τη χώρα. Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν στη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, αλλά και στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
Η σιδηροδρομική γραμμή προς τη Βουλγαρία είναι ελεύθερη. Ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα είναι κλειστός για τα φορτηγά. Αποκλεισμένος παραμένει ο κόμβος της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, αλλά και οι οδικοί κόμβοι της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία , στην Αλαμάνα και στο Κάστρο της Φθιώτιδας.
Την ίδια ώρα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν ποντάρει στην κόπωση των αγροτών για να ανοίξουν οι δρόμοι, αλλά στην κοινωνική ευθύνη των αγροτών και στα αποτελέσματα του διαλόγου μαζί τους που θα συνεχιστεί τις προσεχείς ημέρες.

Η φωτογραφία είναι από διαμαρτυρία αγροτών στις... Βρυξέλλες