Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και των Πανεπιστημίων λόγω των εργασιών για την κατασκευή του Μετρό. Συγκεκριμένα για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού μετρό Αγία Σογία, και για διάστημα έξι μηνών, θα εφαρμοσθούν από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

• Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της οδού Πλάτωνος από τη συμβολή της με την οδό Ιουστινιανού μέχρι την οδό Εγνατία. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ιουστινιανού, Μητροπολίτη Γενναδίου, Μενελάου Μπακατσέλου και των γύρω δρόμων.
• Το τμήμα της οδού Εγνατία από τη συμβολή της με τη οδό Μ. Μπακατσέλου μέχρι την οδό Αγίας Σοφίας θα συνεχίσει να διαθέτει, όπως και σήμερα, δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, τα συνεργεία της αναδόχου κοινοπραξίας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των παρακείμενων επιχειρήσεων.

Στο σταθμό Πανεπιστήμιο
Παράλληλα για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή του σταθμού μετρό Πανεπιστήμιο, θα διακοπεί, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Αγ. Δημητρίου.
Η διακοπή κυκλοφορίας θα διαρκέσει οκτώ ώρες (από τις 07:00 μέχρι τις 14:00).
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Κατσιμίδη και τους γύρω δρόμους.
Η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης ευχαριστεί όλους τους διερχόμενους οδηγούς για την κατανόηση και τη συνεργασία τους στην υλοποίηση του μεγάλου και πολύπλοκου έργου, της κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης.