«Αγαπητοί οδηγοί είστε ελεύθεροι να ΜΗΝ παρκάρετε στους ποδηλατόδρομους». Με αυτό το σύνθημα - προτροπή προς τους οδηγούς διοργανώθηκε νωρίς το πρωί σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Τσιμισκή από μέλη της ομάδας πολιτών «Σφήνα». Συγκεκριμένα, μέλη της ομάδας στάθμευσαν αυτοκίνητα αριστερά επί της κεντρικότερης οδού της Θεσσαλονίκης και ανάρτησαν πλακάτ που λέξη - λέξη σχημάτιζαν τη φράση του συνθήματός τους. «Πρόκειται για μια συμβολική διαμαρτυρία με τη συμμετοχή αυτοκινητιστών αλλά και ποδηλατών της ‘Σφήνας’ με στόχο τη φύλαξη των νέων ποδηλατοδρόμων» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδρυτής της ομάδας, σκηνοθέτης, Μάριος Σπύρογλου.
Ανάμεσα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ποδηλάτες καλούσαν τους οδηγούς να τους σεβαστούν και να τους ακολουθήσουν, για μια πόλη πιο φιλική προς τον άνθρωπο.
Όπως αναφέρει ο κ. Σπύρογλου, δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα με την κίνηση των οχημάτων κατά τη διάρκεια της μισάωρης κινητοποίησης που έγινε παρουσία ανδρών της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Η φωτογραφία είναι από το newsblog