Ένα ξεχωριστό αντάμωμα Ελλήνων και των φιλελλήνων απ΄όλο τον κόσμο, μέσω του διαδικτύου, διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για την κοπή της ηλεκτρονικής βασιλόπιτας (e-vasilopita), στις 5 Φεβρουαρίου, μεταξύ 22:00 και 24:00, ώρα Ελλάδας, στην ειδική ιστοσελίδα(εδώ) .
«Στην ξεχωριστή αυτή εικονική κοπή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, μπορεί να λείπει η γεύση και η προσωπική επαφή, θα μας αγγίζει όμως όλους το κυρίως νόημα της κοπής μιας παραδοσιακής βασιλόπιτας που είναι η αγάπη, η ομόνοια, η φιλοξενία, ο σεβασμός και η επικοινωνία», δηλώνει ο υπεύθνος για την εκδήλωση, Ζήσης Κυριακάκης.
Η εγγραφή για τη συμμετοχή σε αυτή την πρωτότυπη κοπή βασιλόπιτας, είναι δωρεάν και θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου. Ήδη, έχουν εγγραφεί περισσότερα από 3.600 άτομα, όλων των ηλικιών, απ΄ όλο τον κόσμο. Στην ηλεκτρονική βασιλόπιτα υπάρχουν εννιά επίχρυσα Κωνσταντινάτα, αλλά και... "σημάδια" (σιτάρι, κουκί, καρύδι, ρόδι, κλαδάκι, φύλλο ελιάς κ.ά.), που τοποθετούσαν οι νοικοκυρές παλιά, αλλά ακόμα και σήμερα σε μερικές περιοχές της Ελλάδος. Η σημασία των σημαδιών περιγράφεται στην ιστοσελίδα της e-vasilopita από τη λαογράφο Α. Τζηνίκου.
Ακόμη και... ηλεκτρονικοί καλικάντζαροι θα εμφανιστούν, μαζί με ξωτικά, για να... καταστρέψουν τα εικονικά τραπέζια. Γι αυτό, όσοι κάνουν κράτηση, θα πρέπει να επισκέπτονται συχνά το εικονικό τους τραπέζι και να το φροντίζουν!
Φυσικά, η ηλεκτρονική βασιλόπιτα είναι συνδεδεμένη με τα facebook, Myspace, Twitter κι άλλες ιστοσελίδες εικονικής δικτύωσης.