Στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν χθες Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010 το πρωί τα μέλη της επιτροπής αγώνα για τα διόδια στο Αιγίνιο και της εθελοντικής ομάδας δράσης Πιερίας στο πλαίσιο δράσης που υλοποίησαν για την λειτουργία των διοδίων στο νομό. Τα μέλη, πολίτες και παιδιά μοίρασαν σε διερχόμενους οδηγούς σήμα στο οποίο αναγράφεται "δεν πληρώνουμε" και παράλληλα ενημέρωναν τους οδηγούς ότι η Πιερία περικλείεται από διόδια. Στόχος της δράσης ήταν να πείσουν τους οδηγούς των οχημάτων της Πιερίας, και όχι μόνο, να τοποθετήσουν μόνιμα την κάρτα «δεν πληρώνουμε» σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου τους και από εδώ και εμπρός να την επιδεικνύουν, κάθε φορά που θα διέρχονται από τους σταθμούς διοδίων, αρνούμενοι να πληρώσουν. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Πέτρας Μάκης Παπαδημητρίου και Πύδνας Δημήτρης Βασιλειάδης, ο οποίοι μοίρασαν και αυτοί στους οδηγούς το ειδικό αυτό σήμα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΑΣ
Ο δήμαρχος Πέτρας κ. Παπαδημητρίου ευχήθηκε στους Πιεριείς καλή χρονιά με αγωνιστικότητα όπως είπε ώστε να καταφέρουμε να γκρεμίσουμε τα καινούργια διόδια ή να αλλάξουν συστρατευμένοι όλοι το καθεστώς που ψηφίστηκε ομόφωνα στη Βουλή. "Φτάνει πια. Η Πιερία έχει δικαίωμα στην ανάπτυξη δεν πρέπει να συμβαίνουν γεγονότα τα οποία δυστυχώς συνέβησαν τα προηγούμενα που οπισθοδρόμησαν την Πιερία. Έχουμε θέμα των διοδίων, έχουμε θέμα της 13ης Εθνικής Οδού, τα προβλήματα έχουν συσωρευτεί. Για αυτό είμαι εδώ σήμερα αν και είμαι δήμαρχος ορεινού δήμου, το θεώρησα υποχρέωση να ανταποκριθώ στο προσκλητήριο της επιτροπής, για να διαμαρτυρηθώ για τον τρόπο που αποφασίζουν άλλοι για εμάς στην Πιερία, χωρίς εμάς".
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ
Ο δήμαρχος Πύδνας κ. Βασιλειάδης τόνισε μεταξύ άλλων πως στέλνουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση η οποία γνωρίζει τις προθέσεις τους από τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει. Παράλληλα στέλνουν όπως είπε και ένα μήνυμα στους πολίτες της Πιερίας, να τους ευαισθητοποιήσουν για να καταλάβουν ότι πρέπει να συμμετέχουν ώστε όλοι μαζί να πετύχουν την κατάργηση των διοδίων." Όπως ξέρετε για έξι μήνες έχει πάρει παράταση η λειτουργία των διοδίων, όμως εμείς αγωνιζόμαστε για την κατάργηση τους, και να σταματήσει αυτή η αφαίμαξη της τσέπης των εργαζομένων και των πολιτών της χώρας μας".
Όπως επισημαίνουν τα μέλη της επιτροπής και της εθελοντικής ομάδας δράσης, την κατασκευή των εθνικών οδών αυτής της χώρας, την έχουμε πληρώσει δεκάδες φορές στο παρελθόν, με τους άμεσους και έμμεσους φόρους μας, ενώ η ύπαρξη ασφαλών παράδρομων για τις τοπικές μετακινήσεις αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό. Αναπόφευκτα οι τέσσερις σταθμοί διοδίων στην Πιερία θα οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, με αποτέλεσμα όπως επισημαίνουν, την αύξηση θανατηφόρων ατυχημάτων και την υποβάθμιση της ποιότητας του βιοτικού μας επιπέδου. Παράλληλα οι νέοι σταθμοί διοδίων θα επηρεάσουν οικονομικά χιλιάδες άτομα την ημέρα και μάλιστα για ένα δρόμο που απέχει πολύ από τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.