Στον εισαγγελέα οδηγείται, σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010, ο ληστής κοσμηματοπωλείου, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από Αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας κι είχε "χτυπήσει" με συνεργό του, κατάστημα στην Άνω Πόλη. Ο συνεργός του αναζητείται, καθώς τα στοιχεία του είναι γνωστά στην αστυνομία.
Η ληστεία έγινε χθες Πέμπτη (21 Ιανουαρίου 2010) και ώρα 13:10. Οι δύο ομογενείς, ηλικίας 22 και 37 ετών αντίστοιχα, εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο, στην οδό Παναγίας Φανερωμένης 59 και αφού ακινητοποίησαν τον 60χρονο ιδιοκτήτη με απειλή πιστολιού κρότου και χρήση βίας, άρπαξαν κοσμήματα και προσπάθησαν να διαφύγουν. Κατά την αποχώρησή τους ο 37χρονος ακινητοποιήθηκε από διερχόμενο Αστυνομικό της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε αντιληφθεί την πράξη τους, και συνελήφθη.
Στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκε μια τσάντα που περιείχε τα κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει ενώ στο σημείο της σύλληψης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα πτυσσόμενα στιλέτα και ένα μπουκάλι υγρής μεθαδόνης βάρους 213,7 γραμμαρίων.