Εφοριακοί από τρεις ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης, δύο εταιρίες, που αποδείχτηκαν... ανύπαρκτες και τη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, ενέχονται σε υπόθεση επιστροφής ΦΠΑ με εικονικά τιμολόγια. Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης τους έδωσε εντολή να επιστρέψουν, μέσα σε 48 ώρες, τα 8.831.906 ευρώ της κομπίνας και, δεν αποκλείεται, σύντομα να έχουμε άσκηση διώξεων από τον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εφοριακοί υπηρετούν στη Γ’ και Δ’ ΔΟΥ καθώς και στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης. Αρμόδιοι οικονομικοί επιθεωρητές επικαλέστηκαν ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο για τους υπεύθυνους εφοριακούς υπαλλήλους, προκειμένου, είτε να μην τους επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις, είτε να απαλλαγούν. Ειδικότερα, στους υπευθύνους εφοριακούς καταλογίστηκε απλή αμέλεια και ατελής εκπλήρωση των καθηκόντων τους, ενώ άλλοι πάλι απαλλάχθηκαν κάθε ευθύνης.
Η έρευνα συνεχίζεται, για να διαπιστωθεί ποιοί βρίσκονται πίσω από τις εταιρείες – μαϊμού, ώστε να ασκηθούν διώξεις και σε βάρος τους, αφού η μέχρι τώρα έρευνα δείχνει πως οι εφοριακοί δεν καρπώνονταν τα χρήματα αυτά.