Την παράδοση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στους τραπεζίτες (της Τράπεζας Πειραιώς ή της Γιούρομπανκ) φαίνεται πως σχεδιάζει η κυβέρνηση. Αντί της συγχώνευσης ΑΤΕ-ΤΤ και της δημιουργίας μιας ισχυρής κρατικής τράπεζας όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της, η κυβέρνηση φέρεται τώρα ότι προσανατολίζεται σε πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΤΤ. Η δικαιολογία γι αυτό είναι ότι η κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσει έσοδα απολύτως αναγκαία για τη μείωση του ελλείμματιος κατά 4% φέτος, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Στο Πρόγραμμα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για άντληση εσόδων 700-800 εκ. ευρώ από πώληση κρατικών συμμετοχών σε τράπεζες
Σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομικού site Σοφοκλέουςin, η πρόθεση της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκε χθες από τη Διοίκηση του ΤΤ προς τον Σύλλογο Εργαζομένων της τράπεζας και επιβεβαιώθηκε ανεπίσημα από τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.
To site επικαλείται "άλλες πηγές" οι οποίες ανέφεραν ότι η Eurobank (που έχει ήδη συμμετοχή 6% στο ΤΤ) και η Πειραιώς, έσπευσαν ήδη να ενημερώσουν αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ότι ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν το ΤΤ, αγοράζοντας το ποσοστό που κατέχει τώρα το Δημόσιο (34,05%) και το πακέτο 10% που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο των ΕΛΤΑ.
Όλο το δημοσίευμα, με κλικ εδώ.