Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA από τον ιστό που βρέθηκε στο φέρετρο νεκρού νεογνού, το οποίο εξαφανίστηκε από τον τάφο του και της σύγκρισής του με τον ιστό που είχε κρατηθεί, για αρχειακούς λόγους, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, θα ρίξει φως στην υπόθεση. Το θρίλερ καλά κρατεί εδώ και, περίπου, μια βδομάδα κι έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, όχι μόνον της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Το μεσημέρι, της περασμένης Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2009, ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Ψαρούλης, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή, παρέδωσε δείγμα ιστών που είχε κρατήσει στο αρχείο του στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακό έλεγχο. Το δείγμα ήδη έχει αποσταλεί για έλεγχο DNA στα εργαστήρια της Αθήνας και το αποτέλεσμα αναμένεται σε περίπου έναν με ενάμιση μήνα, με ποσοστά επιτυχίας 99,6%.
Ο ιατροδικαστής που παρέστη και στην εκταφή, δήλωσε πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μπορέσουμε να πούμε κάτι. Σε υποθέσεις που δεν είναι συνηθισμένες είθισται να διατηρούμε δείγματα στο αρχείο, κυρίως για επιστημονικούς λόγους, αλλά κι επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση», είχε πει σε παλαιότερες δηλώσεις του.
Ανώτερος αξιωματικός του Εγκληματολογικού ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία του ιατροδικαστή είναι σωτήρια για την περίεργη αυτή υπόθεση, αφού και τη σορό του νεογέννητου να είχαμε βρει, μετά από τόσους μήνες πιθανότατα δεν θα εξασφαλίζαμε τόση ακρίβεια στο τεστ DNA, όση με τα επιστημονικά διατηρημένα δείγματα του κ. Ψαρούλη».
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου ασχολείται προσωπικά με το πρωτοφανές γεγονός κι έχει ζητήσει να τον τηρούν ενήμερο τόσο η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, που έχει την ευθύνη των ερευνών, όσο κι η εισαγγελέας ανηλίκων που την παρακολουθεί.
Το χρονικό του μυστηριώδους αυτού περιστατικού ξεκινά από τις 28 Απριλίου. Λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις με κλικ εδώ.