Συνάντηση εργασίας με τις εθελοντικές οργανώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την πυροπροστασία του Σέιχ Σου, είχε σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010, το πρωί, στο αμφιθέατρο του κέντρου εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας. Συμμετείχαν, ακόμη, η γ. γ. της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κ. Κοκκολάκης, οι επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, του δασαρχείου, υπηρεσιακοί παράγοντες, εθελοντές κ.α.
Ο κ. Βούγιας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επιδείνωση των κλιματικών συνθηκών που ευνοούν τις εκδηλώσεις πυρκαγιών. Πρόσθεσε ότι, στα τέλη Ιανουαρίου αναμένονται τα αποτελέσματα μεικτής επιτροπής, που συστάθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και με τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, των δασαρχείων και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο «την εκπόνηση ενός μακρόπνοου σχεδίου δράσης για την πολιτική πυροπροστασία».
Παρόμοια με τη σημερινή συνάντηση θα γίνει, εκ νέου, σε τρεις μήνες, για να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Το μεσημέρι, ο υφυπουργός επισκέφθηκε το αστυνομικό μέγαρο, όπου εκπαιδεύονται 65 αστυνομικοί για τα καθήκοντα τους ως «αστυνομικοί της γειτονιάς», που θα στελεχώσουν σύντομα τα αντίστοιχα αστυνομικά τμήματα.