Στον κόσμο της ψηφιακής τηλεόρασης ετοιμάζονται να μπουν σε μερικές μέρες οι κάτοικοι της Πολίχνης και των Συκεών, καθώς από τις δύο αυτές περιοχές θα ξεκινήσει στις 14 Ιανουαρίου η εκπομπή του ψηφιακού επίγειου τηλεοπτικού σήματος από τους αναμεταδότες του Χορτιάτη και του Φιλίππειου.
Οι δημότες των δύο περιοχών θα πρέπει μέχρι την ημερομηνία αυτή να έχουν προμηθευτεί τους ειδικούς αποκωδικοποιητές, προκειμένου να λαμβάνουν στους δέκτες τους τα προγράμματα των εφτά ιδιωτικών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha, Alter, Antenna, Μακεδονία TV, Mega, Star και Σκάι).
Για την ομαλή μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση οι δύο δήμοι έχουν ξεκινήσει ενημερωτικές πρωτοβουλίες και ημερίδες, προκειμένου να προετοιμάσουν τους δημότες για υποδοχή του νέου τρόπου λήψης.
Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο Πολίχνης, Στέφανο Κυριακίδη, το 95% των δημοτών, καθώς και ένα μεγάλο κομμάτι του δήμου Συκεών, αντιμετώπιζαν προβλήματα στη λήψη του αναλογικού σήματος από το Φιλίππειο, με αποτέλεσμα να μην πιάνουν καθαρά ή και καθόλου κάποιους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δεν σταματά ακόμα το αναλογικό σήμα
«Το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα από τον Χορτιάτη θα εξακολουθήσει να μεταδίδεται μέχρι το τέλος του 2012, ενώ από τις 14 Ιανουαρίου, θα εκπέμπεται παράλληλα και το ψηφιακό, από τον ίδιο αναμεταδότη. Έτσι, οι κάτοικοι της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, αλλά και όλων των περιοχών της κεντρικής Μακεδονίας, θα έχουν μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο αλλαγής από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα, μέχρι να καταργηθεί το πρώτο» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της DIGEA - της εταιρίας που αποτελεί τον ψηφιακό πάροχο των εφτά ιδιωτικών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας για την μετάβαση της τηλεόρασης στην ψηφιακή εποχή - Γιώργος Μαθιός.