Έφθασε σήμερα στα Τίρανα το πρώτο κλιμάκιο της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε ανταποκρινόμενος στο SOS κάλεσμα του Δημάρχου Τιράνων κ.Έντι Ράμα προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Όπως διαπίστωσαν και οι άνθρωποι του δήμου που βρέθηκαν στην Αλβανία, οι εκτεταμένες καταστροφές που προξένησαν οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις στη Βόρεια Αλβανία, δημιούργησαν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με εκατοντάδες άστεγους και χιλιάδες άλλους πλημμυροπαθείς.
Ο κ. Μίλτος Μπενάκης, επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης, φθάνοντας στην Αλβανική Πρωτεύουσα με πενταμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπαιδευμένους εθελοντές, ανακοίνωσε ότι «την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέα αποστολή με ρουχισμό και κλινοσκεπάσματα, με φάρμακα και επιπλέον πόσιμο νερό».
Ο δήμαρχος Τιράνων υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση «που αναδεικνύει την αξία των δεσμών που οι μεγάλες βαλκανικές πόλεις έχουμε χτίσει», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ευχαρίστησε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης «για τη συμβολή του και την ανταπόκρισή του, την ομάδα των εθελοντών για το έργο της, καθώς και όλους όσους προσέφεραν την ενεργό συμπαράστασή τους στο λαό των Τιράνων και της Βόρειας Αλβανίας».
Σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν μέχρι σήμερα οι ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, η ΕΥΑΘ, η HELEXPO και πλήθος επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, ενώ στο Περίπτερο 4 της HELEXPO όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προσκομίζουν κλινοσκεπάσματα και ρουχισμό. «Καλούμε τους Θεσσαλονικείς να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο γειτονικό Αλβανικό λαό που δοκιμάζεται», υπογραμμίζει σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος