Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά τάχθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στην ομιλία του, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. της Ν.Δ., ζήτησε από τα στελέχη να στηρίξουν το νέο Πρόεδρο για να μην χωριστεί η παράταξη. «Ένας είναι ο αρχηγός και εμείς είμαστε οι στρατιώτες» είπε χαρακτηριστικά.
«Μετά τις εκλογές της 29ης περάσαμε σε μια κρίσιμη διαδικασία. Ανθρώπινο και φυσιολογικό. Αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ότι μας πίκρανε. Και μας πίκραναν πολλά. Και να πω μπράβο στον πρόεδρο γιατί είπε μια λέξη ..σφουγγάρι. Δεν είναι δυνατό να γυρνάμε πίσω. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», υποστήριξε. Και πρότεινε, αναφερόμενος προς τον κ. Σαμαρά: «Πρόεδρε να τρέξουμε πιο γρήγορα με συντονισμό και αξιοπιστία»!
Ο κ. Ψωμιάδης είπε «ναι» στον Καλλικράτη αλλά όχι με κομματικές μεθοδεύσεις, ενώ για το μεταναστευτικό είπε πως είναι θέμα της εθνικής μας ταυτότητας.
Φυσικά, δεν έλειψαν οι αιχμές για το παρελθόν. «Στη ΝΔ ορισμένοι στα 5,5 χρόνια φορούσαν τη μάσκα του καρδινάλιου. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε αλαζονικές συμπεριφορές και άθλιες παρεούλες. Και εμείς ως κυβέρνηση είχαμε ευθύνες. Η Μπακογιάννη μίλησε για αυλοκόλακες. Εγώ τα έλεγα χρόνια. Αυλοκόλακες υπήρχαν τα 5,5 χρόνια. Πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς αναστολές», είπε χαρακτηριστικά.