Μετ΄ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Βόρεια Ελλάδα όπου οι αγρότες συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις, με αποκλεισμούς μεθοριακών διαβάσεων και οδικών κόμβων. Στο τελωνείο Προμαχώνα, όπου η θερμοκρασία στη διάρκεια της νύχτας έπεσε στους -10 βαθμούς, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες ανοίγουν κατά διαστήματα τα σύνορα, από το πρωί σχηματίζονται και πάλι ουρές φορτηγών αυτοκινήτων.
Εκτός από τα προβλήματα που σημειώνονται στις μεταφορές και στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, μειωμένη είναι η κίνηση το Σαββατοκύριακο στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας. Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες , αλλά ελάχιστοι εκδρομείς τα επισκέπτονται εξαιτίας των προβλημάτων στους δρόμους.
Κλειστό είναι το τελωνείο Προμαχώνα και η Εγνατία οδός, στους κόμβους Κερδυλίων και Χρυσούπολης, Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στη Νίκαια Λάρισας, ενώ συγκεντρωμένα τρακτέρ υπάρχουν στα τελωνεία Ορμενίου, Κήπων, Εξοχής, Ευζώνων, Δοϊράνης και Νίκης, χωρίς όμως να διακόπτουν την κυκλοφορία.
Στο νομό Θεσσαλονίκης συγκεντρωμένα παραμένουν τα τρακτέρ στα σημεία "Πράσινα Φανάρια", Μάλγαρα και Χαλκηδόνα, ενώ οι δασεργάτες διέκοψαν και σήμερα την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στον κόμβο Βρασνών, από τις 10.40 μέχρι τις 14.30΄.
Συγκεντρωμένα τρακτέρ βρίσκονται στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω από το Στρυμωνικό, στις διασταυρώσεις Μελισσίου και Παραλίμνης στο νομό Πέλλας, στο Αιγίνιο Πιερίας, στη Γαλάτιστα και έξω από τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, όπου πριν το μεσημέρι αγρότες διένειμαν ελιές σε διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων.
Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, οι αγρότες που έχουν παρατάξει γύρω στα 30 τρακτέρ, κλείνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το δρόμο, ενώ συγκεντρωμένα τρακτέρ βρίσκονται, χωρίς όμως να διακόπτουν την κυκλοφορία, στο 40ό χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινας-Κοζάνης, στη γέφυρα Σερβίων Κοζάνης και στα Γρεβενά.
Μετά τις 12 το μεσημέρι εξάλλου έκλεισε και η παλιά εθνική οδός Καστοριάς-Κοζάνης, στον κόμβο Βογατσικού, ενώ μικρός αριθμός τρακτέρ συγκεντρώθηκε και έξω από την Αμφίπολη Σερρών.

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ