«Οσοι ονειρεύονται ότι το ΠΑΣΟΚ θα έρχεται σαν λόχος συντεταγμένος στη Βουλή, τότε δεν ξέρουν τον πολιτικό μας χαρακτήρα. Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει μια μεγάλη μερίδα του λαού και θα υπάρχουν αντιθέσεις, διενέξεις, ενδεχομένως και συγκρούσεις». Έτσι δικαιολόγησε τις ασυντόνιστες εμφανίσεις υπουργών των τελευταίων ημερών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα, Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010, στην Βέροια, για τη γιορτή του πολιούχου, Αγίου Αντωνίου.
Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε ότι τα προβλήματα με τον ΟΛΠ και την COSCO έχουν τελειώσει. Οτι αύριο ή μεθαύριο θα κάνει απολογισμό με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη για το τί έγινε στον ΟΛΠ.
Όπως είπε ο κ. Πάγκαλος, Θα γίνει απολογισμός και για τους γενικούς γραμματείς, για να δουν πόσοι από αυτούς είναι ΠΑΣΟΚ.
«Λειτουργούμε σε άλλο επίπεδο. Είμαστε κυβέρνηση που παίζει NBA. Εγώ δεν λέω ότι δεν υπάρχει συντονισμός, ούτε ότι υπάρχει. Θα κριθούμε στο εξάμηνο», επισήμανε ο κ. Πάγκαλος.
Αναφερόμενος στη Ν.Δ. παρατήρησε ότι χαίρεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα προβλήματα στην οικονομία, τα οποία δεν καταλαβαίνει, διότι, όπως είπε, «αν θα πεινάσουμε, δεν θα πεινάσουμε όλοι μαζί;». Όσο για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι... βλέπει στεναχώριες, ενώ όταν εκλέχθηκε αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ, ο ηττημένος δεν έπαθε τίποτε, ούτε έμεινε σε μια άκρη μόνος.