Την παραπομπή της δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, Άννας Αννανιάδου στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποφάσισε, προχθές Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010, το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Θεώρησε ως πειθαρχικό παράπτωμα που πρέπει να διερευνηθεί το ότι η συνάδελφος Αννανιάδου, είχε εισβάλει στην ΕΤ3, μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απεργίας (στην οποία δεν συμμετείχε η Ένωση των δημοσιογράφων της Μακεδονίας και της Θράκης) και, στη συνέχεια, ένα από τα μέλη του ΠΑΜΕ, αφού ζήτησε την άδεια, κατά τη διάρκεια εκπομπής του δελτίου, διάβασε την ανακοίνωση του Πανεργατικού Μετώπου για το θέμα της απεργίας.
Την πρόταση για παραπομπή της Άννας Αννανιάδου ψήφισαν οι τρεις της Δημοσιογραφικής Ενότητας (Μ. Βοϊτσίδης, πρόεδρος, Χρ. Χαλεπλίδου και Β. Παπαδημούλης), οι δύο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Προοπτικής (Τ. Φωκιανίδης, Δ. Ντόζης) και ο Β. Κοντογουλίδης (ο ένας από τους τρεις των Δημοσιογράφων Ανανέωση Τώρα, που εκλέχθηκε με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο αλλά επιμένει, εδώ και ενάμιση χρόνο σχεδόν, ότι θα ψηφίζει κατά συνείδηση -όπως, προφανώς, έπραξε και τώρα).
Επειδή πολλά θα γραφτούν και αλλού και θα αρχίσει η μόνιμη λασπολογία του ότι ο Ασπροπούλης γράφει και αλλού (ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει χρόνο να ξυθεί), τα λέω εδώ, για να τελειώνουμε:
Διαφωνώ με την πράξη της συναδέλφισσας Αννανιάδου. Δε θα διέκοπτα ένα δελτίο ειδήσεων, για να μεταδώσω μια ανακοίνωση που αφορά απεργία. Θα το έκανα σε άλλη περίπτωση, για άλλους λόγους. Όμως, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι αυτό που έγινε, είναι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Μπορεί να διαφωνώ με την πρακτική αυτή αλλά, ως μεγαλωμένος την εποχή που οι εφημερίδες έβαζαν, δίπλα στο λογότυπο "λόγια μεγάλων ανδρών", πιστεύω στο Βολταίρο. Και θα έδινα τα πάντα, για να εκφράσει τη διαφωνία της η Αννανιάδου και κάθε Αννανιάδου. Οι αδυναμίες μιας Δημοκρατίας, εξάλλου, είναι η μεγαλύτερη δύναμή της.
Προσωπική μου άποψη είναι πως η παραπομπή της στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι λάθος.