Με ένα «καυτό» φιλί επί σκηνής, Meryl Streep και Sandra Bullock γιόρτασαν το κοινό τους βραβείο ερμηνείας στην Τελετή Απονομής των Critics Choice Awards στο Λος Άντζελες. Έτσι το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου μοιράστηκε (αφού ισοψήφισαν) η Meryl Streep (για το «Julie and Julia») και η Sandra Bullock (για το «Blind Side»). Στα υπόλοιπα βραβεία των κριτικών κινηματογράφου, η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς δεν είναι άλλη από την Kathryn Bigelow, τη σκηνοθέτη του «The Hurt Locker», που απέσπασε τόσο το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, όσο και το Βραβείο Σκηνοθεσίας.
Το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Jeff Bridges για το «Crazy Heart», και το βραβείο Β ΑΝδρικού ρόλου ο Christoph Waltz (ο κακός του «Inglourious Basterds»).
Η Mo'Nique, για το «Precious», κατέκτησε το Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ η νεαρή, αλλά εξαιρετικά ταλαντούχα, Saoirse Ronan (η μικρή της «Εξιλέωσης») κέρδισε το Βραβείο Νέου Ηθοποιού για την ερμηνεία της στο «The Lovely Bones» του Peter Jackson.
Ολόκληρο το καστ του «Inglourious Basterds» του Quentin Tarantino τιμήθηκε με σχετικό βραβείο, ενώ η ταινία απέσπασε επίσης το Βραβείο Σεναρίου.
Το «Up» πήρε βραβείο animation, για την καλύτερη κωμωδία το «The Hangover» και για την καλύτερη ταινία δράσης το «Avatar» του James Cameron. Η ταινία του Cameron πήρε, ακόμη, τα Βραβεία Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Οπτικών Εφέ, Ήχου και Μοντάζ.