Μίλησε έξυπνα για τη διαιτησία ("δουλέψαμε πάνω σε πράγματα που μπορείς να προπονήσεις μέσα στη βδομάδα"), έπλεξε το εγκώμιο του κόσμου ("ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής") και είδε καθολική επικράτηση της ομάδας του ("σε καμία περίπτωση δε φάνηκε να είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός"). Ο Κούπερ φαίνεται πως έχει μπει, για τα καλά, στο πετσί της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Στην πραγματικότητα ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Έγινε ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Ίσως όσον αφορά την τεχνική να μην ήταν και το καλύτερο ματς και αυτό κυρίως αφορά και τις δύο ομάδες γιατί ήταν οργανωμένες για να αποφύγουν δύσκολες καταστάσεις. Είχαμε καλή αμυντική λειτουργία πολύ καλή και μιλάω για όλη την ομάδα.
Δεν δώσαμε καθόλου χώρους στον Σισέ να εκμεταλλευτεί το καλό ταίμινγκ που βρίσκεται. Δημιουργήθηκαν προβλήματα στο κέντρο γιατί έπαιζαν με έναν παίκτη παραπάνω. Σε γενικές γραμμές η ομάδα μου ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά. Ίσως αυτό που έλειψε ήταν να χρησιμοποιήσουμε τις γραμμές για να ανοίξουμε την άμυνα. Δεν το καταφέραμε. Επαναλαμβάνω όμως ότι είμαι ευχαριστημένος αν μιλήσω για νίκη θα ήμουν υπερβολικός. Φυσικά και δεν μένουμε χαρούμενοι, μόνο με έναν θρίαμβο θα μέναμε χαρούμενοι. Αλλά επαναλαμβάνω ανταποκριθήκαμε πολύ καλά σε ολους τους τομείς και κόντρα στους ποιοτικούς παίκτες του Παναθηναικού.
Μας εξέπληξε με κάποια μακρινά σουτ, κάποια φάουλ και κόρνερ που εκτελέστηκαν σωστά. Η ομάδα μου μπορεί να φύγει με την αίσθηση ότι έκανε τα πάντα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε ότι ο Παναθηναικός ήταν καλύτερος από τον Άρη. Ίσως είχαν οι αντίπαλοι μας μεγαλύτερη κυκλοφορία της μπάλας χωρίς να μας δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Δεν αφήσαμε κενούς χώρους στην άμυνα για να τους εκμεταλευτεί ο Σισέ και αυτό ήταν πάρα πολύ καλό για εμάς»
Για την διαιτησία του Σπάθα: «Θα σας πω ότι μέσα στην εβδομάδα δουλέψαμε πολύ για πράγματα που μπορείς να προπονήσεις. Εμείς θα έπρεπε να αφοσιοθούμε στη δική μας τη δουλειά και αυτός στη δική του. Είναι αδιανόητο όμως να δεχόμαστε δύο κάρτες σε δικό μας φαουλ. Βρίσκομαι σε δύσκολη θέση, ακούστηκε για ένα πέναλτι, και επαναλαμβάνω η δική μου ομάδα θα πρέπει να αφοσιωθεί στο να παίζει ποδόσφαιρο και να μην ασχολούμαστε με το πώς θα σφυρίζει ο διαιτητής. Ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής»