Το καλοκαίρι -και... αν- θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος στην Άθυτο της Χαλκιδικής. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τις σημερινές (Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010) δηλώσεις της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή. Συγκεκριμένα, στις αρχές Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των κατολισθήσεων, στη συνέχεια θα δημοπρατηθούν τα έργα("με χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί", σύμφωνα με την κ. Λιονή), ώστε ως το καλοκαίρι να αποδοθεί και πάλι ο δρόμος στην κυκλοφορία.
Πάντως, αυτήν τη στιγμή κι ενώ πλησιάζουμε τον έναν μήνα από τις κατολισθήσεις, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την εκτέλεση έργων στις παρακαμπτήριες οδούς από τις οποίες διεξάγεται η κίνηση.
«Προσπαθήσαμε άμεσα να δώσουμε λύση στο πρόβλημα, που ανέκυψε με τις κατολισθήσεις», αναφέρει η κ. Λιονή και τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνουν εκπτώσεις στην προστασία της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών. «Το οδικό κύκλωμα της Κασσάνδρας θα αποδοθεί στην κυκλοφορία, αφού έχει όλες τις εγγυήσεις για την ασφάλεια των διερχομένων», προσθέτει.