Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παρουσία των αντιδημάρχων Αρχιτεκτονικού Βεν. Καρακωστάνογλου και Κοινωνικής Πολιτικής Αστ. Δεληγιάννη, επιθεώρησε σήμερα (Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010), το νεοαναγειρόμενο κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Μοναστηρίου 53-55 που θα στεγάσει το τμήμα Αλλοδαπών και τις διοικητικές υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, προγράμματα ΑΜΕΑ, κ.ά).
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ανέφερε την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε ιδιόκτητα σύγχρονα κτίρια, την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους δημότες και στην αξιοποίηση μιας ολόκληρης περιοχής, όπως αυτή της οδού Μοναστηρίου.
«Σε σύντομο χρονικό διάστημα, τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, θα παραδώσουμε σε κοινή χρήση ένα σύγχρονο κτίριο στον δυτικό τομέα της πόλης προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες της Κοινωνικής Πολιτικής καθώς και το τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου μας που σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο στην ίδια περίπου περιοχή. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί για την αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών στους συνδημότες μας, κάτι που έχουμε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα».
Μέσα από τη διαδικασία αξιοποίησης της Δημοτικής περιουσίας ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην ανέγερση επταώροφης οικοδομής για την στέγαση των υπηρεσιών του κοινωνικού τομέα (θα παραδοθεί για χρήση σε ένα μήνα περίπου) όπου θα παρέχονται υπηρεσίες σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, ενώ παράλληλα ο Δήμος θα εξασφαλίσει το ποσό των 7.500 ευρώ μηνιαίως που καταβάλει για μίσθωμα στέγασης των υπηρεσιών του τμήματος Αλλοδαπών.