Μπορεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης, να σκόπευε να φύγει, σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010, από τη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου με μια δέσμευση, ή, ακόμη καλύτερα, με το ποσό που απαιτείται για τη μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων της Θεσσαλονίκης, αλλά και των μαθητών που διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να φθάσουν στα σχοελία τους, όμως, αυτό που, τελικά, πέτυχε, ήταν μια συμφωνία για σύσκεψη με μοναδικό αντικείμενο αυτό το θέμα.
Η σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των μαθητών των ειδικών σχολείων αλλά και όλων των σχολικών μονάδων του νομού, αλλά και την οριστική θεσμική επίλυση του προβλήματος θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Επίσης, ο κ. Ψωμιάδης έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης των έργων της σχολικής στέγης και η Υπουργός υποσχέθηκε ότι "θα μελετήσει" τα αιτήματα της Νομαρχίας μετά τον ορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Όσο για την αύξηση των κονδυλίων για το πρόγραμμα σχολικής στέγης της Θεσσαλονίκης, αυτήν θα την εξετάσει το... υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότεροι αστυνομικοί
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας, στη συνάντηση που είχε, στη συνέχεια, ο κ. Ψωμιάδης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, στις 12 το μεσημέρι, οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα ασφάλειας που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι τους επόμενους μήνες θα ενισχύσει με προσωπικό την αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης.
Τέλος, στη 1 το μεσημέρι ο Νομάρχης συναντήθηκε με την Υφυπουργό Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης. Η Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει τις εισηγήσεις της Νομαρχίας και ότι θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη το προσεχές χρονικό διάστημα.
Λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, στο Ζάππειο, ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε και με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.