Ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πήραν μέρος σε εκδήλωση που οργάνωσε η νομαρχία Θεσσαλονίκης για την οδική ασφάλεια. Συναντήθηκαν με μαθητές, μίλησαν μαζί τους για τους κινδύνους της οδήγησης κάτω από την επήρεια αλκοόλ, ή όταν δεν τηρούμε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και μοίρασαν δώρα -αλλά και αυτόγραφα- στα παιδιά.
Την ενεργό παρουσία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στο μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας και τη στήριξή της σε κάθε πρωτοβουλία που θα συμβάλλει στην αλλαγή νοοτροπίας των οδηγών και στην υιοθέτηση κανόνων σωστής οδηγικής συμπεριφοράς τόνισε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, που συμμετείχε χθες στο οκταήμερο οδικής ασφάλειας, το οποίο διοργανώνεται από το Γραφείο Νεολαίας της ΝΑΘ από τις 13 έως και τις 20 Ιανουαρίου 2010 στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, σε συνεργασία με τη Skoda, τα κέντρα τεχνικού ελέγχου Auteco, το περιοδικό Auto Τρίτη, το Mediterranean Cosmos και το ραδιοφωνικό σταθμό Ερωτικός FM.
Ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης μίλησε για τη νέα πρωτοβουλία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, που προσβλέπει «σε έναν περισσότερο ασφαλή κόσμο, με λιγότερα τροχαία ατυχήματα και με περισσότερο σεβασμό στους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς». «Απαιτείται η συστράτευση ολόκληρης της κοινωνίας, του κάθε Έλληνα πολίτη ξεχωριστά, που καλείται να κάνει την αυτοκριτική του, να σταματήσει να υπερεκτιμά τις δικές του δυνατότητες ή τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του», επισήμανε ο Νομάρχης και μίλησε για την πρωτοβουλία της Νομαρχίας, που θέτει ως σημείο αναφοράς την πληρέστερη δυνατή και έγκυρη ενημέρωση των οδηγών.
Για την αναγκαιότητα της ασφαλούς οδήγησης μίλησε και η εντεταλμένη νομαρχιακή σύμβουλος της Διεύθυνσης Πολιτισμού σε θέματα νεολαίας Χριστίνα Κελεσίδου. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που χάνει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της σε τροχαία δυστυχήματα ενώ ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό παραμένει με σοβαρή αναπηρία για το υπόλοιπο της ζωής του», παρατήρησε η κ. Κελεσίδου υπογραμμίζοντας ότι «οι πρακτικές συμβουλές οδήγησης των ειδικών αποτελούν το πρώτο βήμα για να γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι η ανάπτυξη μιας ορθής οδηγικής συμπεριφοράς και η γνώση σώζουν ζωές».
Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά στην εκδήλωση και συμμετείχε σε διαγωνισμούς, που μοίρασαν πλούσια δώρα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βοηθός προπονητής του ΠΑΟΚ Κώστας Ιωσηφίδης, οι ποδοσφαιριστές Πάμπλο Κοντρέρας, Αντερίνο Βιερίνια, Νίκος Αραμπατζής και Βασίλης Κουτσιανικούλης
οι οποίοι υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με το κοινό. Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών και χορηγών της εκδήλωσης Κώστας Λυσσαρίδης, διευθύνων σύμβουλος και Ορθόδοξος Μπακιρτζής, διευθυντής των ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων "Auteco", ο δημοσιογράφος και διευθυντής του περιοδικού Auto Τρίτη B.E. Στέργιος Μανώλης, οι κ.κ. Ιωάννης και Μιχάλης Γιαννίρης της SCODA - Γιαννίρης και ο Σάββας Σιδηρόπουλος του Οργανισμού οδικής ασφάλειας DEKRA Γερμανίας.