ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Πήγε τα σύνορα με ελικόπτερο και συναντήθηκε με επιτροπή Ελλήνων αγροτών που έχουν αποκλείσει το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ! Συνεννοήθηκε, όπως έγινε γνωστό, με τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου και προχώρησε σ αυτήν την κίνηση για να ανοίξουν τα μπλόκα και να λυθεί, εν μέρει, το πρόβλημα της χώρας τους. Κι αυτό που δεν κατάφερε η ελληνική κυβέρνηση, το πέτυχε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός: τα σύνορα άνοιξαν (από τις 5 το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010) και θα κλείσουν στις 10 το βράδυ.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση έγινε σε βουλγαρικό έδαφος, μετά απο αίτημα των αγροτών της περιοχής των Σερρών. Οι αγρότες, μετά τις 10 το βράδυ, θα συσκεφθούν εκ νέου για να καθορίσουν την περαιτέρω σταση τους.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας έφτασε στον βουλγαρικο μεθοριακό σταθμό Κούλατα με ελικόπτερο. Στην ενιαμελή επιτροπή των ελλήνων αγροτών που είχε περάσει στο βουλγαρικό έδαφος ανάφερε οτι προτού ξεκινήσει απο την Σόφια μίλησε τόσο με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Μπορίσοφ, δεν ήταν αντίθετος με την συνάντηση στα σύνορα. Επίσης, πάντα σύμφωνα με τη βουλαρική πλευρά, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Σαμαρα.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού, αναφέρει:



Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Boyko Borisov, κατόπιν πρωτοβουλίας του δευτέρου.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Βούλγαρο ομόλογό του, για την πρόθεση του να μεταβεί στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προκειμένου να συνομιλήσει με τους Βούλγαρους μεταφορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο Πρωθυπουργός, παράλληλα, συμφώνησε με την πρόθεση του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας και τον προέτρεψε, να συναντηθεί με αντιπροσωπεία Ελλήνων αγροτών που έχουν κλείσει τη συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα, επί Βουλγαρικού εδάφους, για να τους εξηγήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα του από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Επίσης, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Βούλγαρο ομόλογό του, ότι και σήμερα απηύθυνε από το Βήμα της Βουλής, μήνυμα προς τους αγρότες, προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι και να προσέλθουν στον δημόσιο διάλογο για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, καθώς όπως τόνισε, είναι ο μοναδικός τρόπος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους αγρότες.

Η πρώτη κουβέντα του κ. Μπορίσοφ στους αγρότες ήταν: "Με ζητήσατε και ήρθα"! Η συνάντηση έγινε με μεσολάβηση τηλεοπτικού συνεργείου της Βουλγαρίας, που κάλυπτε τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Η φωτογραφία είναι από το blog newsblog.gr