Δεν το κουνάνε από τα μπλόκα τους οι αγρότες των Αδέσμευτων Συλλόγων του νομού Σερρών από τον Προμαχώνα. Καλούν, μάλιστα, την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, να συζητήσουν τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματά τους. Της θυμίζουν, μάλιστα, ότι πέρσι, όταν το κόμμα της ήταν αντιπολίτευση, είχε επισκεφθεί τη Νομαρχία Σερρών και είχε μοιράσει υποσχέσεις:
"Καλούμε την υπουργό να συζητήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο τα οικονομικά και θεσμικά μας αιτήματα. Της υπενθυμίζουμε τις συχνές παρουσίες της στην Νομαρχία Σερρών, τις υποσχέσεις της, που η ίδια μας έδινε, τις φράσεις της ότι αυτά που σας δίνουν είναι ψίχουλα'' αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.
Οι αγρότες απευθύνονται και στη Βουλγαρική κυβέρνηση: "Καλούμε επίσης τη Βουλγαρία να αποσύρει την προσφυγή της και οποιοδήποτε αίτημά της σε ευρωπαϊκά όργανα και υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για λαϊκούς αγροτικούς αγώνες και ότι η χώρα μας δεν φέρθηκε ανάλογα στις δύσκολες ώρες της Βουλγαρίας", λένε και προσθέτουν ότι "το άνοιγμα των συνόρων για τρεις ώρες έγινε μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους".
Κλείνοντας την επιστολή τους οι αγρότες απευθυνόμενοι στην κα Μπατζελή τονίζουν: "Στην αναλγησία της κας υπουργού, οι αγρότες απαντούν με δύο ώρες άνοιγμα των συνόρων κάθε μέρα για τα ευπαθή προϊόντα. Επίσης οι αγρότες δεν είναι ενάντια στην κοινωνία. Παλεύουν με αυτή και για αυτή. Η κ. υπουργός να αντιληφθεί την κρισιμότητα και αν δεν μπορεί ας παραιτηθεί".