Με πρόσωπα γεμάτα συγκίνηση και ευγνωμοσύνη παρέλαβαν οι γονείς της μικρής Μαρίας Καζαντζή από το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης τη χρηματική επιταγή ποσού 1.500 ευρώ από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων κ.Γεώργιο Ηλιάδη, παρουσία της Επάρχου Λαγκαδά κας. Πόπης Καλαϊτζή, στο χώρο του επαρχείου.
Η προσφορά των μελών του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων προστίθεται στην ήδη σημαντική οικονομική βοήθεια που συγκεντρώνεται για τη μετάβαση της οικογένειας της μικρής σε εξειδικευμένο κέντρο του Λονδίνου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη μεταμόσχευση στα τέλη Ιανουαρίου.
Η μόλις τριών μηνών Μαρία πάσχει από σκληροκερατοειδή και στα δύο της ματάκια, μία σπάνια ασθένεια που της στερεί την όραση αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού, καθώς στην Ελλάδα οι ειδικοί δε μπορούν να αναλάβουν την πολύ δύσκολη αυτή περίπτωση.
Τη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου γονείς και βρέφος αναχωρούν για το Λονδίνο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη επέμβαση , η οποία δε θα αποτελέσει παρά μόνο την αρχή ενός μαραθωνίου επεμβάσεων και θεραπειών, που θα διαρκέσει αρκετά χρόνια σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.
«Ευχόμαστε από καρδιάς , με τη βοήθεια του Θεού , τη συμπαράσταση και την αγάπη του κόσμου και την κατάλληλη αντιμετώπιση από τους εξειδικευμένους γιατρούς η μικρή Μαρία να βρεί σύντομα το φως της», δήλωσε η Έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή μετά την παράδοση της επιταγής.
Η βοήθεια απ’ όλους είναι ευπρόσδεκτη στους παρακάτω λογαριασμούς της τράπεζας EUROBANK:

0026-0376-69-0100523675
0026-0376-62-0100581920