Στην... ελληνική κοινωνία έριξε το πρόβλημα του συντονισμού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγ. Βενιζέλος, όταν ρωτήθηκε, σήμερα, Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010, στη Θεσσαλονίκη, για τα προβληματα του συντονισμού της κυβέρνησης. Όπως είπε, "το πρόβλημα του συντονισμού το έχουμε όχι ως κυβέρνηση αλλά ως κράτος,ως κοινωνία, ως οικονομία".
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχτηκε ότι "η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και όταν αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα είναι λογικό να υπάρχουν και προβληματισμοί αλλά και μεγάλη συνείδηση ευθύνης γιατί ξέρουμε παρά πολύ καλά ότι δεν δικαιούμαστε να κάνουμε λάθος, δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε". Όπως, επίσης, παραδέχτηκε ότι "χρειάζεται πράγματι ένας μεγάλος εθνικός συντονισμός, μια μεγάλη εθνική συμφωνία, μια μεγάλη επιστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου για να υπερβούμε την κρίση, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο, να αποκτήσουμε ξανά την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία που απαιτείται για να κατακτήσουμε την θέση που μας ανήκει".
Ο κ. Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να μεταδώσει αισιοδοξία, είπε ότι "η Ελλάδα έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα διαρθρωτικά, μακροχρόνια ,αλλά έχει και τεράστιες δυνατότητες. Μετέχει στην μικρή ομάδα των πλουσίων ισχυρών κρατών της Ευρώπης και άρα όλου του κόσμου και πρέπει αυτή την θέση μας να την επιβεβαιώσουμε, να την διασφαλίσουμε, να την ενισχύσουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λύσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα, να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, να θεμελιώσουμε την κοινωνική συνοχή, να δώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες, να στηρίξουμε το εισόδημά τους, να τους δώσουμε ελπίδα. Αυτό είναι μια πανεθνική προσπάθεια", υπογράμμισε.
Όταν οι δημοσιογράφοι επέμεναν και του ανέφεραν τη διαφωνία δύο υπουργών, της κ. Κατσέλη και του κ. Παπακωνσταντίνου, απέφυγε να πάρει θέση στην "κόντρα" των δύο υπουργών και είπε:
Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι απολύτως αναγκαία γιατί τίποτα δεν είναι πιο φιλικό για τον πολίτη, τίποτα δεν είναι πιο κοντά στους στόχους μας για ανάπτυξη και για κοινωνική συνοχή από το να μπορείς να καταβάλεις κάθε μήνα μισθούς και συντάξεις, από το να μπορείς να στηρίξεις τον άνεργο, από το να μπορείς να στηρίξεις τις ομάδες –τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικά ομάδες –που έχουν ανάγκη από την προστασία του κράτους, από την αναδιανεμητική λειτουργία του κράτους. Αρα αυτά είναι απολύτως αναγκαία να γίνουν και θα γίνουν ως πρώτο βήμα, αν χρειαστεί να ληφθούν και συμπληρωματικά μέτρα θα ληφθούν αλλά πάντα με ένα αίσθημα δικαιοσύνης, πάντα με το μυαλό στραμμένο στην μεγάλη πλειονότητα των ελλήνων πολιτών που βλέπουν ότι μόνον το κράτος μπορεί να τους δώσει το αίσθημα δικαιοσύνης και ασφάλειας που τους λείπει".