ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Κλειστός παραμένει από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010, το πρωί, ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα από το μπλόκο των αγροτών. Ελεύθερη είναι, τελικά, η διέλευση για τα ΙΧ οχήματα και τα λεοφωρεία, παρότι χθες το απόγευμα, για κάποιες ώρες, ως το βράδυ, δεν επιτρεπόταν η διέλευσή τους από και προς τον μεθοριακό σταθμό.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αδεσμεύτων Αγροτών Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, οι αγρότες δεν θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα αν δεν ικανοποιηθούν και τα εννέα αιτήματά τους, που ανακοίνωσαν μετά τη χθεσινή τους συνάντηση με εκπροσώπους από 20 αγροτικά μπλόκα ανά την Ελλάδα.
Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ ανοιχτή είναι αυτή την ώρα, η παλιά εθνική οδός Σερρών-Καβάλας.
Κλειστή ήταν από τις δώδεκα ως τη μία το μεσημέρι και η εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο Στρυμονικού. Από τη 1 οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και η οδός θα παραμείνει ανοιχτή για όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός, στο ύψος των Νέων Κερδυλίων και της Χρυσούπολης και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, στη Νέα Τρίγλια.
Έκλεισε και το τελωνείο Ορμενίου στον Έβρο. Κλειστή είναι και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών, σε δύο σημεία, στη Νίκαια Λάρισας και στις Μικροθήβες.
Στον νομό Θεσσαλονίκης, τα τρακτέρ είναι συγκεντρωμένα στα μπλόκα Μαλγάρων, Πράσινων Φαναριών και Χαλκηδόνας και στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να κλείσουν και σήμερα, για μερικές ώρες, οι δρόμοι. Tα τρακτέρ παραμένουν σταθμευμένα, επίσης, σε διασταυρώσεις εθνικών και επαρχιακών δρόμων και στα υπόλοιπα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα της χώρας, χωρίς όμως να διακόπτουν έως στιγμής την κυκλοφορία των οχημάτων.