Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συγκροτείται, από τη Νέα Δημοκρατία, Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού. Με την ίδια απόφαση, ορίζεται ως συντονιστής του Παρατηρητηρίου ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αναπληρωτή του τον πρώην βουλευτή και πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Μπούγα. Το Παρατηρητήριο θα μετράει διαρκώς και σε τακτική βάση τις διακυμάνσεις του οικογενειακού εισοδήματος. Θα υπολογίζει την όποια επίπτωση, θετική ή αρνητική, των μέτρων της κυβέρνησης και θα προβαίνει σε σχετικές ανακοινώσεις, για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Η νέα αυτή πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναπτυχθούν από το Κόμμα συγκροτημένες και ολοκληρωμένες πολιτικές δράσεις για τη στήριξη της Ελληνικής οικογένειας, που δοκιμάζεται από τη σημερινή οικονομική κρίση. "Τα εντεινόμενα προβλήματα της ανεργίας, της ακρίβειας και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, καθώς και η λήψη από την κυβέρνηση μιας σειράς μέτρων που μειώνουν το εισόδημα των πολιτών καθιστούν αναγκαία τη συγκρότηση της Επιτροπής αυτής. Η κυβέρνηση κάνει λάθος να μην υπολογίζει και να μην παρακολουθεί την επίπτωση των αποφάσεών της στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών", ανακοινώθηκε από τη Νέα ΔΗμοκρατία.
Όπως υπογραμμίζουν από τη Ρηγίλλης, σήμερα, υπάρχουν οικογένειες με δυο και τρεις ανέργους, συχνά πτυχιούχους, που ζουν από ένα ή δυο μισθούς άλλων μελών της ίδιας οικογένειας. Άρα, η προστασία του οικογενειακού εισοδήματος έχει μεγάλη κοινωνική αξία και επιβάλλει αυξημένη πολιτική προσοχή.
"Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται ότι μπορεί να προσφέρει πολλά, κάνοντας αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση. Ιδρύοντας, δηλαδή, το Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.